Oefeningen Popliteus tendinopathie (tendinitis)
Oefenprogramma voor Popliteus tendinopathie / Tendinitis / Heuvelknie

Voor knieklachten als gevolg van een popliteus tendinopathie (tendinitis) hebben onze fysiotherapeuten een speciaal oefenprogramma ontwikkeld. Geleidelijk aan worden de oefeningen opgebouwd in zwaarte met als doel de klachten te verhelpen. Dit programma is bedoeld voor mensen met klachten door een peesirritatie van een spier in de knieholte.

oefenprogramma popliteus tendinopathie

Het oefenprogramma voor popliteus tendinopathie duurt 12 weken. Jij krijgt in die periode professionele online ondersteuning van een fysiotherapeut. De oefeningen voer je uit op je eigen niveau. De oefeningen kun je na afloop van het programma zelfstandig voortzetten. Met alle vragen die je hebt over het oefenprogramma en je knieklachten kun je gedurende het hele traject bij onze fysiotherapeut terecht.

Inhoud oefenprogramma

  • Van elke oefening is een professionele video opgenomen.
  • Bij iedere oefening staat vermeld hoe lang of hoe vaak je een deze moet uitvoeren. Aan het eind van de training vragen we je om met een cijfer aan te geven hoe het die dag ging.
  • Een fysiotherapeut begeleid je - als je daar behoefte aan hebt - tijdens het hele oefentraject online.
  • Je begint relatief makkelijk waarna de belasting steeds verder toeneemt.
  • Je hebt tijdens het programma continu inzicht in jouw voortgang.
  • Aan de hand van een pijnscore houden we o.a. jouw kniepijn nauwkeurig bij. Zo weten we of de fysiotherapeut het oefenprogramma bij moet stellen om het maximale resultaat te behalen.
  • Je voert het oefenprogramma voor de popliteus tendinopathie zelf thuis uit. Jouw evenuele vragen stel je eenvoudig online aan de fysiotherapeut.

Tijdsduur

De oefeningen nemen zo'n 30 minuten per dag in beslag. De oefeningen voor de popliteus tendinopathie zijn niet alleen gericht op deze kleine spier in de knieholte. In het oefenprogramma train je de spieren van het gehele been omdat dit belangrijk is voor het verhelpen van deze klachten. Er zijn ook rustdagen ingepland waarop je geen oefeningen doet. Het programma duurt in totaal 12 weken.

Doel

Het oefenprogramma is zorgvuldig samengesteld om klachten als gevolg van een popliteus tendinopathie te verminderen. Doorgaan met de oefeningen na afloop van het programma juichen we toe. Op die manier voorkom je knieklachten in de toekomst. Kies dan de oefeningen die jou het beste helpen en wissel deze af.

Kosten

Wil je starten met het oefenprogramma voor een popliteus tendinopathie dan kost dat eenmalig € 29,95 (incl. btw). De online begeleiding van onze fysiotherapeut is hierbij inbegrepen.

Vergoeding van het oefenprogramma door de zorgverzekeraar

Wil je zeker weten of jouw zorgverzekeraar de kosten van het oefenprogramma voor klachten van de popliteus vergoedt? Kijk dan in de polisvoorwaarden of neem even contact op met jouw zorgverzekeraar.

Voorwaarden voor deelname


Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor de popliteus tendinopathie.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma popliteus tendinopathie
oefeningen popliteus tendinopathie
oefening popliteus tendinopathie

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF