Oncologiefysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van lichamelijke problemen als gevolg van kanker.

specialisaties oncologiefysiotherapie kanker


De klachten kunnen voortkomen uit de ziekte zelf of het gevolg zijn van een medische behandeling zoals bestraling of operatie. Klachten die hierbij voor kunnen komen zijn onder andere pijn, stijfheid van de gewrichten, vermoeidheid, afname van de spierkracht en conditie of problemen met littekens. Al deze problemen kunnen het dagelijks leven ernstig verstoren.

Behandeling oncologiefysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut kan de patiënt in elke fase van de ziekte bijstaan. Zo kan deze helpen om het leven tijdens of na medische behandeling weer zo veel als mogelijk op te pakken door middel van training.

Wanneer de ziekte progressief is kan de oncologiefysiotherapeut de patiënt begeleiden om vaardigheden zoveel mogelijk te behouden of de kwaliteit van leven te verbeteren. De behandeling is dus sterk afhankelijk van de fase waarin de ziekte zich bevindt.

Behandelingen binnen de oncologiefysiotherapie worden regelmatig in groepsverband uitgevoerd. Op die manier kunnen lotgenoten samen met elkaar trainen, ervaringen uitwisselen en praten over de omgang met de ziekte. Uiteraard worden ook individuele behandelingen verricht wanneer dit nodig is of de patiënt dit prettiger vindt.

Waar werkt een oncologiefysiotherapeut?

De oncologiefysiotherapeut is vaak werkzaam in een particuliere praktijk, ziekenhuis of revalidatiecentrum en werkt dan samen met de oncoloog, huisarts, bedrijfsarts en de psycholoog.

Overzicht oncologiefysiotherapeuten

Oncologiefysiotherapie wordt aangeboden door gespecialiseerde therapeuten. Vul uw postcode of plaats in om een deskundige oncologiefysiotherapeut bij u in de buurt te vinden.


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Specialisaties

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisaties oncologiefysiotherapie kanker

Oncologiefysiotherapie

Zoek een oncologiefysiotherapeut

Fysiotherapie voor oncologiepatiënten wordt gegeven door speciaal opgeleide fysiotherapeuten. Kijk daarom in onderstaand overzicht voor een oncologiefysiotherapeut bij u in de buurt.

Oncologiefysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF