Kaakfysiotherapie
Orofaciale fysiotherapie

In de volksmond wordt een orofaciaal fysiotherapeut ook wel kaakfysiotherapeut genoemd. De behandelingen van een kaakfysiotherapeut zijn er op gericht problemen aan het hoofd-halsgebied te verhelpen. Dit kan het kaakgewricht zelf zijn, maar kunnen ook de gewrichten van de nek en de spieren die in dit gebied liggen zijn.

specialisaties kaakfysiotherapie temporomandibulair fysiotherapeut


Klachten waarmee de kaakfysiotherapeut kan helpen zijn bijvoorbeeld; tandenknarsen, het niet goed kunnen openen en/of sluiten van de mond, aangezichtsverlamming, hoofdpijnklachten, enzovoort. De kaakfysiotherapeut is expert in pijn en functiestoornissen in het hoofd, hals en aangezichtsgebied en kan bij klachten in deze regio onderzoeken, adviseren en behandelen.

Behandeling kaakfysiotherapie

Behandeling zal bestaan uit het geven van adviezen omtrent het gebruik van het kauwstelsel, het afleren van bepaalde gewoontes en specifieke oefeningen. Daarnaast kunnen mobiliserende technieken toegepast worden om stijve gewrichten soepeler te laten bewegen en kunnen spieren worden geholpen om beter te ontspannen.

Waar werkt een een kaakfysiotherapeut?

De kaakfysiotherapeut is over het algemeen werkzaam in een particuliere praktijk en werkt veel samen met de tandarts, orthodontist of specialisten in het ziekenhuis.

Waar vind ik een kaakfysiotherapeut?

Een kaakfysiotherapeut (of orofaciaal fysiotherapeut) bij u in de buurt vindt u op deze pagina. U kunt ook eenvoudig zoeken door hieronder uw postcode of plaats in te vullen. U krijgt dan direct een overzicht van gespecialiseerde praktijken bij u in de buurt die kaakfysiotherapie aanbieden.


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Specialisaties

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisaties kaakfysiotherapie temporomandibulair fysiotherapeut

Zoek een kaakfysiotherapeut

Kaakfysiotherapie

Zoekt u een kaakfysiotherapeut? U vindt deze in ons uitgebreide netwerk. Maak hieronder een afspraak bij een kaakfysiotherapeut in de buurt.

Kaakfysiotherapeut in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF