Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is gespecialiseerd in het behandelen van klachten van en rondom het bekken. De lage rug, de buik en organen en spieren die in de bekkenregio liggen horen hier dus ook bij.

specialisatie fysiotherapie bekkenfysiotherapie


Vaak wordt gedacht dat bekkenfysiotherapie alleen voor vrouwen is. Echter kunnen mannen en kinderen ook goed geholpen worden bij problemen in de bekkenregio.

Soms weerhoudt schaamte mensen ervan om met hun klacht naar de dokter of therapeut te gaan, maar dit is niet nodig. Problemen in de bekkenregio zijn veelvoorkomend en veel klachten zijn door middel van gerichte therapie goed te verhelpen.

Problemen waarbij bekkenfysiotherapie kan helpen zijn onder andere incontinentie, bekkeninstabiliteit, instabiliteit van de onderrug, problemen bij het vrijen en pijn in de onderbuik.

Behandeling bij een bekkenfysiotherapeut

Omdat binnen in het bekken veel spieren liggen die belangrijk zijn voor de ondersteuning van bijvoorbeeld de baarmoeder en de blaas zullen tijdens de bekkenfysiotherapie vaak oefeningen gedaan worden om juist deze spieren te versterken wanneer ze te zwak zijn. Ook kan de nadruk juist liggen op het ontspannen van deze spieren wanneer ze te gespannen zijn.

Naast het aanleren van oefeningen kan de bekkenfysiotherapeut ook informeren en adviseren over de houding, het toilet-gebruik en het eet- en drinkpatroon.

Tijdens de behandeling wordt soms gebruik gemaakt van speciale myofeedbackapparatuur die de activiteit van de bekkenbodemspieren meet.

Een bekkenfysiotherapeut werkt vaak in een particuliere praktijk, maar kan ook in een ziekenhuis werkzaam zijn. Bekkenfysiotherapeuten werken meestal samen met huisartsen, gynaecologen en verloskundigen.

Zoek hier een bekkenfysiotherapeut

Vul uw postcode of plaatsnaam in om de dichtstbijzijnde bekkenfysiotherapeut te vinden.


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Specialisaties

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisatie fysiotherapie bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapeuten in de buurt

Bekkenfysiotherapie

Bent u op zoek naar bekkenfysiotherapie? Maak dan direct een afspraak bij een gekwalificeerde bekkenfysiotherapeut in Nederland.

Vind een bekkenfysiotherapeut ยป

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF