Over deze website
Hierhebikpijn.nl - de online fysiotherapie check

Hierhebikpijn.nl is een initiatief van fysiotherapeuten om te voorzien in de toenemende vraag naar online informatie over lichamelijke klachten. Onze missie is om patiënten betrouwbare informatie te geven en te dienen als intermedium tussen patiënt en fysiotherapiepraktijk.

De online fysiotherapie check

Op Hierhebikpijn.nl kunnen mensen met fysiotherapeutisch gerelateerde klachten gratis hun klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Waar men voorheen het internet af moest zoeken naar websites en fora over verschillende lichamelijke aandoeningen, is het nu mogelijk dit op één website te doen aan de hand van een unieke online fysio-check.

Door de vragen te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie. De check geeft een indicatie van de aandoening(en) waar men mogelijk mee te maken heeft en biedt de mogelijkheid direct een afspraak te maken bij een fysiotherapeut in de directe omgeving.

De informatie op Hierhebikpijn.nl is gebaseerd op medische wetenschappelijke literatuur, KNGF-richtlijnen (fysiotherapie) en NHG-standaarden (huisartsen). Fysiotherapeuten en huisartsen werken actief mee aan het optimaliseren van de check.


Let op: Hierhebikpijn.nl is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.

Meer inzicht in eigen klachten

Door het beantwoorden van de vragen in onze online check, wordt de gebruiker gestimuleerd na te denken over de eigen lichamelijke klachten. Waar doet het pijn? Hoe zijn de klachten ontstaan? En bij welke bewegingen of activiteiten spelen de klachten het meest op? Na het doorlopen van de check volgt direct een overzicht van aandoeningen en blessures die mogelijk de oorzaak van de klachten verklaren.

Goed voorbereid naar de fysiotherapeut

Hierhebikpijn.nl biedt na het doorlopen van de check de mogelijkheid een afspraak bij een fysiotherapeut in de buurt te maken. De persoonlijke fysiobrief bevat de belangrijkste informatie uit de fysiotherapie check en kan meegenomen worden naar de behandelaar. Deze gegevens kunnen ook direct digitaal met de fysiotherapiepraktijk gedeeld worden bij het maken van een afspraak. Zo is de therapeut op voorhand al op de hoogte van de belangrijkste informatie over uw klachten.

Uw praktijk op Hierhebikpijn.nl?

Bent u praktijkeigenaar en wilt u uw praktijk graag op laten nemen in ons overzicht? U kunt uw praktijk op deze pagina aanmelden.

Bent u actief als fysiotherapeut, huisarts of medisch professional en wilt u graag een inhoudelijke bijdrage leveren? Laat het ons weten!

© copyright 2019 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF