Over deze website
Hierhebikpijn.nl - de online fysiotherapie check

Hierhebikpijn.nl is een initiatief van fysiotherapeuten om te voorzien in de toenemende vraag naar online informatie over lichamelijke klachten. Onze missie is om patiënten betrouwbare informatie te geven en te dienen als intermedium tussen patiënt en fysiotherapiepraktijk.

De online fysiotherapie check

Op Hierhebikpijn.nl kunnen mensen met fysiotherapeutisch gerelateerde klachten gratis hun klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Waar men voorheen het internet af moest zoeken naar websites en fora over verschillende lichamelijke aandoeningen, is het nu mogelijk dit op één website te doen aan de hand van een unieke online fysio-check.

Door de vragen te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie. De check geeft een indicatie van de aandoening(en) waar men mogelijk mee te maken heeft en biedt de mogelijkheid direct een afspraak te maken bij een fysiotherapeut in de directe omgeving.

De informatie op Hierhebikpijn.nl is gebaseerd op medische wetenschappelijke literatuur, KNGF-richtlijnen (fysiotherapie) en NHG-standaarden (huisartsen). Fysiotherapeuten en huisartsen werken actief mee aan het optimaliseren van de check.

Fysiotherapie check (pijnlocatie)


Let op: Hierhebikpijn.nl is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.

Meer inzicht in eigen klachten

Door het beantwoorden van de vragen in onze online check, wordt de gebruiker gestimuleerd na te denken over de eigen lichamelijke klachten. Waar doet het pijn? Hoe zijn de klachten ontstaan? En bij welke bewegingen of activiteiten spelen de klachten het meest op? Na het doorlopen van de check volgt direct een overzicht van aandoeningen en blessures die mogelijk de oorzaak van de klachten verklaren.

Goed voorbereid naar de fysiotherapeut

Hierhebikpijn.nl biedt na het doorlopen van de check de mogelijkheid een afspraak bij een fysiotherapeut in de buurt te maken. De persoonlijke fysiobrief bevat de belangrijkste informatie uit de fysiotherapie check en kan meegenomen worden naar de behandelaar. Deze gegevens kunnen ook direct digitaal met de fysiotherapiepraktijk gedeeld worden bij het maken van een afspraak. Zo is de therapeut op voorhand al op de hoogte van de belangrijkste informatie over uw klachten.

Uw praktijk op Hierhebikpijn.nl?

Bent u praktijkeigenaar en wilt u uw praktijk graag op laten nemen in ons overzicht? U kunt uw praktijk op deze pagina aanmelden.

Redactie

De inhoud van deze website wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld specialisten. De redactie is in handen van de volgende gezondheidsprofessionals.

 • Ties Kox

  Ties Kox - Algemeen directeur & hoofdredactie
  Ties Kox is sinds 2010 als fysiotherapeut werkzaam geweest in diverse fysiotherapiepraktijken en instellingen. Hij heeft zich gespecialiseerd in eHealth en werkt actief aan de ontwikkeling van de fysiotherapie check. Kox is hoofdredacteur en algemeen directeur van Hierhebikpijn.nl. Ook is hij verantwoordelijk voor de creatie van de vele anatomische afbeeldingen die te vinden zijn op deze website. - Linkedin

 • Merel Hoezen

  Merel Hoezen - Redactie & kwaliteit
  Merel Hoezen is sinds 2008 fysiotherapeut en sinds 2013 Master in de sportfysiotherapie. Ze is werkzaam in een particuliere praktijk en daarnaast aangesloten bij het Knienetwerk en het Schoudernetwerk. Hoezen is onderdeel van de redactie waar zij wetenschappelijke publicaties analyseert, patiënteninformatie schrijft en meewerkt aan de ontwikkeling van de fysiotherapie check. - Linkedin

 • Gisbert Smit

  Gisbert Smit - Redactie
  Gisbert Smit is fysiotherapeut sinds 2013. Hij is werkzaam in een particuliere fysiotherapiepraktijk en heeft zich onder andere gespecialiseerd in rugklachten en shockwave therapie. Momenteel is Smit zich verder aan het specialiseren binnen het vakgebied aan de University of South Wales in het Verenigd Koninkrijk. Smit is onderdeel van de redactie en schrijft patiënteninformatie voor deze website. - Linkedin

 • Roland van Grinsven

  Roland van Grinsven - Eindredactie
  Roland van Grinsven is Master of Science in de Gezondheidswetenschappen (bewegingswetenschappen) en werkt als eindredacteur voor deze website. Van Grinsven draagt er zorg voor dat de patiënteninformatie in begrijpelijke taal aangeboden wordt. - Linkedin

 • Ruud Fonken

  Ruud Fonken - Voormalig redactielid
  Ruud Fonken is fysiotherapeut (2007) en sinds 2015 afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht als Master in de bewegingswetenschappen. Fonken was tot 2017 onderdeel van de redactie van deze website. Hij schreef patiënteninformatie en werkte mee aan de ontwikkeling van de fysiotherapie check. - Linkedin

Bent u actief als fysiotherapeut, huisarts of medisch professional en wilt u graag een inhoudelijke bijdrage leveren? Laat het ons weten!

Fysiotherapie check (pijnlocatie)
Fysiotherapie check (vraag)
Fysiotherapie check (uitslag)

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF