Fysiotherapie blog

Moet een kind altijd naar een kinderfysiotherapeut?

Vrijdag 8 januari 2021 om 12:32

De kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het onderzoek en de behandeling van kinderen. Maar een kind hoeft niet altijd naar een kinderfysiotherapeut. Hoe bepaal je of je je kind naar de kinderfysiotherapeut stuurt of toch naar een andere fysiotherapeut? Lees verder »

Bestaat een goede zithouding eigenlijk wel?

Maandag 28 december 2020 om 18:25

Zitten, we doen het zo ontzettend veel. Wat is nu de beste zithouding? Er is veel over geschreven, hele werkplekken worden op maat gemaakt voor de perfecte zithouding. Maar bestaat deze houding wel? Vraag het aan vijf specialisten en je krijgt vermoedelijk vijf verschillende antwoorden. Lees verder »

Hoe helpt fysiotherapie bij een hernia?

Vrijdag 18 december 2020 om 14:08

Jaarlijks hebben 75.000 Nederlanders last van een rughernia. Gelukkig gaan de klachten bij het merendeel van deze mensen na 6 weken vanzelf weer weg. Veel onderzoeken tonen aan dat voldoende bewegen de beste manier is om een hernia zo snel mogelijk te genezen. Maar wat als je bij de groep hoort waarbij de hernia niet vanzelf weggaat? Lees verder »

De positieve gevolgen van krachttraining op kraakbeen

Dinsdag 15 december 2020 om 18:24

Kraakbeen zorgt ervoor dat de gewrichten soepel bewegen. De dikte van het kraakbeen is voor een groot deel erfelijk bepaald. Maar ook onze leefstijl speelt een rol in het gezond houden hiervan. Lees verder »

De positieve gevolgen van krachttraining op botten

Dinsdag 8 december 2020 om 11:20

Eerder bespraken we het effect van krachttraining op spieren en pezen. Maar krachttraining heeft ook een positieve uitwerking onze botten. In dit deel in onze serie over krachttraining lees je meer over de effecten van krachttraining op botten. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier ยป

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF