Fysiotherapie blog

Fysiotherapie tijdens de gedeeltelijke lockdown

Woensdag 14 oktober 2020 om 12:58

Ook tijdens de 'gedeeltelijke lockdown' kun je gewoon een afspraak blijven maken met de fysiotherapeut. Praktijken hebben extra maatregelen getroffen om besmetting in de praktijk zoveel mogelijk te voorkomen. Maak gebruik van de online intake van Hierhebikpijn.nl om het aantal contactmomenten zoveel mogelijk te beperken. Lees verder »

Placebo en nocebo: hoe verwachtingen gezondheidseffecten opleveren

Woensdag 7 oktober 2020 om 10:37

Een placebo is een geneesmiddel dat de werkzame stof mist. Logischerwijs zou zo’n medicijn dus niet moeten werken. Maar toch heeft het middel in veel gevallen een positief effect op gezondheidsklachten. Rara, hoe kan dat? Hoe het placebo-effect exact werkt is nog niet bekend. Dat het werkt is wél zeker! Lees verder »

Wat is de beste sport volgens fysiotherapeuten?

Woensdag 2 september 2020 om 13:05

Een veelgehoorde vraag in de fysiotherapiepraktijk is: welke sport is voor mij het beste? Een eenvoudige vraag, die wat minder eenvoudig te beantwoorden is. Lees verder »

Ruimere vergoeding fysiotherapie na een coronavirus infectie

Maandag 20 juli 2020 om 10:58

Veel patiënten die ziek zijn geweest als gevolg van een coronavirus infectie hebben het zwaarder dan men in eerste instantie had gehoopt. De revalidatie duurt langer en er is meer vraag naar professionele zorg zoals fysiotherapie. De minister van Medische Zorg heeft daarom bekend gemaakt dat fysiotherapie vanaf nu veel uitgebreider vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Lees verder »

Beenlengteverschil; serieus probleem of makkelijke zondebok?

Maandag 18 mei 2020 om 14:50

In dit artikel willen we dieper ingaan op een zogenoemd 'beenlengteverschil'. We bespreken de verschillende oorzaken die er zijn en de mogelijke gevolgen die een beenlengteverschil met zich meebrengen. Is het terecht dat dit fenomeen veelvuldig als oorzaak van uiteenlopende fysieke klachten gezien wordt, of is het gewoon een makkelijke zondebok? Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF