Fysiotherapie blog

Beenlengteverschil; serieus probleem of makkelijke zondebok?

Maandag 18 mei 2020 om 14:50

In dit artikel willen we dieper ingaan op een zogenoemd 'beenlengteverschil'. We bespreken de verschillende oorzaken die er zijn en de mogelijke gevolgen die een beenlengteverschil met zich meebrengen. Is het terecht dat dit fenomeen veelvuldig als oorzaak van uiteenlopende fysieke klachten gezien wordt, of is het gewoon een makkelijke zondebok? Lees verder »

Revalidatie na een coronavirus infectie

Dinsdag 28 april 2020 om 15:17

De afgelopen maanden zijn er veel mensen ernstig ziek geworden door een besmetting met het coronavirus. Gelukkig hebben de meeste patiënten geen of slechts milde klachten. Helaas zijn er ook patiënten die ernstig ziek zijn geworden en opgenomen moesten worden op de intensive care. Hen wacht na hun opname een langdurig revalidatietraject. De revalidatie start bij voorkeur al binnen een week na ontslag uit het ziekenhuis. Lees verder »

Handleiding 'fysiotherapie op afstand' voor praktijken

Vrijdag 27 maart 2020 om 15:32

Om praktijken zo goed mogelijk te ondersteunen bij de omschakeling naar 'fysiotherapie op afstand' hebben we een handleiding voor fysiotherapeuten gepubliceerd. Middels dit stappenplan helpen we praktijken snel en zorgvuldig de omschakeling te maken. Fysiotherapie is tijdens de coronacrisis vrijwel alleen nog maar op afstand mogelijk nu fysiotherapeuten geen patiënten meer mogen ontvangen in de praktijk zelf. Lees verder »

Online intake fysiotherapie nu vergoed door zorgverzekeraars

Zondag 22 maart 2020 om 15:05

Zorgverzekeraars Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit hebben besloten per direct de online intake bij fysiotherapiepraktijken te vergoeden vanuit de zorgverzekering. Dit betekent dat fysiotherapeuten een ‘(screening), intake en onderzoek’ mogen declareren bij de zorgverzekeraar van de patiënt. Dankzij de nieuwe regels kunnen, voor fysiotherapie verzekerde patiënten, zich tijdens de coronacrisis online laten helpen door een fysiotherapeut. Patiënten hoeven hierdoor niet naar de praktijk te komen. Lees verder »

Fysiotherapie tijdens de coronacrisis

Woensdag 18 maart 2020 om 17:05

Nu ook Nederland getroffen wordt door het coronavirus is het advies van de overheid zo veel mogelijk thuis te blijven. Dit betekent echter niet je geen afspraak kunt maken met de fysiotherapeut. Fysiotherapie blijft toegankelijk voor een groot deel van de bevolking. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF