Fysiotherapie blog

Dit kun je thuis doen om je rugpijn te verlichten

Donderdag 18 januari 2024 om 00:19

Iedereen heeft weleens last van zijn rug. Wanneer je verkeerd hebt bewogen tijdens de nachtrust of sporten kun je makkelijk een spier verrekken. Vaak is dit in een dag of twee weer beter. Maar rugpijn kan ook chronisch worden.  Lees verder »

Voorkom valpartijen. Zo loop je als het buiten glad is.

Vrijdag 29 december 2023 om 10:47

Als het buiten gesneeuwd en gevroren heeft, ziet de wereld er prachtig uit. Een mooi moment om er op uit te gaan voor een winterse wandeling of om lekker te sleeën met de kinderen. Ook als je hier niet van houdt, dan zal je vaak toch nog een keer naar buiten moeten. Al is het maar om de post uit te halen of boodschappen te doen. Maar deze winterse pracht gaat ook gepaard met verraderlijke gladheid. En op een uitglijder zit natuurlijk niemand te wachten. Lees verder »

Vragenlijsten binnen de fysiotherapie

Zaterdag 18 november 2023 om 11:52

Fysiotherapeuten maken regelmatig gebruik van vragenlijsten. Misschien heb je ze zelf weleens ingevuld, of vraag je je af waarom de fysiotherapeut ze gebruikt. In dit artikel leggen we uit waarom die vragenlijsten er zijn, wat ze meten en hoe ze worden gebruikt tijdens de behandeling. Lees verder »

Fysiotherapie in het zwembad

Donderdag 26 oktober 2023 om 11:42

Hydrotherapie (watertherapie) is fysiotherapie in het water. Fysiotherapeuten passen hydrotherapie toe in de vorm van oefeningen en bewegingen die in water gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd dan op het droge. Meestal gebeurt dit in een zwembad met water dat een aangename temperatuur heeft. Lees verder »

Aanvullend verzekeren; luxe of noodzakelijk?

Vrijdag 13 oktober 2023 om 16:43

Met stijgende zorgkosten en ieder jaar hoger wordende premies is het zeer verleidelijk om je zorgverzekering op minimaal te zetten. Zelfs dan is het namelijk nog een behoorlijk bedrag per maand. Maar is dit een slimme keuze? Is aanvullende zorg pure luxe of kan het juist ook iets noodzakelijks zijn? Hier vind je het antwoord. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF