Fysiotherapie blog

Hoe komen aandoeningen aan hun naam?

Vrijdag 9 juli 2021 om 13:59

Heb jij je ooit afgevraagd waar de namen van lichamelijke klachten, ziekten, afwijkingen, aandoeningen en blessures vandaan komen? Sommige namen vertellen je meteen wat het probleem is, al zijn deze vaak in het Latijn. Je moet de namen dan dus wel kunnen ontcijferen. Andere aandoeningen hebben een hele mooie naam, maar daarbij heb je nog steeds geen idee waar het over gaat. En soms zijn ze een beetje misleidend.  Lees verder »

Help, ik heb een dikke knie!

Donderdag 20 mei 2021 om 18:14

Een dikke knie, een gezwollen knie of vocht in de knie. Verschillende termen die allemaal hetzelfde betekenen. In de praktijk wordt meestal meteen het ergste gevreesd. Toch hoeft het niet altijd een ernstige blessure te zijn. We zetten hier een aantal oorzaken op een rijtje en geven tips die je kunt toepassen bij een dikke knie. Lees verder »

Hielspoor, wel of niet opereren?

Maandag 26 april 2021 om 10:24

Hielspoor is een van de meest voorkomende voetblessures in Nederland. Het is een vervelende voetklacht die veroorzaakt wordt door verkalking van de peesplaat onder de voet. Vaak is een overbelasting de oorzaak. Mensen met overgewicht of een aangeboren voetafwijking hebben een vergroot risico. Lees verder »

Koppeling Intramed met Hierhebikpijn.nl

Donderdag 15 april 2021 om 09:30

Intramed, marktleider op het gebied van software voor fysiotherapeuten, heeft een koppeling in haar software opgenomen met Hierhebikpijn.nl. De komst van de koppeling zorgt voor een efficiëntere fysiotherapeutische intake en vermindert de administratieve lasten voor fysiotherapeuten. Lees verder »

Triggerfinger, wat is daar de ‘trigger’ van?

Maandag 12 april 2021 om 13:03

Een triggerfinger, ook wel hokkende vinger, springvinger of tendovaginitis stenosans in het Latijn. Dit is een aandoening die wordt veroorzaakt door een zwelling of ontsteking in een buigpees van een van je vingers. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF