Fysiotherapie blog

De meest voorkomende klachten en behandelingen

Maandag 1 november 2021 om 11:00

Heb je jezelf wel eens afgevraagd voor welke gezondheidsklachten Nederlanders zich het vaakst onder behandeling laten stellen? Het antwoord zal je wellicht verbazen. Het is niet diabetes of kanker en dementie is het evenmin. Het vaakst melden we ons voor behandeling wanneer we last hebben van nek- of rugklachten. Lees verder »

Hoe moet ik met krukken lopen?

Donderdag 23 september 2021 om 14:47

Misschien wel de meest gebruikte medische hulpmiddelen: elleboogkrukken. Ze worden gebruikt na een operatie aan de voet, enkel, knie, heup of onderrug. De huisarts of chirurg kan krukken voorschrijven. Je kunt ze lenen, huren of kopen bij de thuiszorgwinkel. In sommige gevallen heeft je fysiotherapeut krukken op voorraad die je mag gebruiken. Elleboogkrukken hebben een steun voor de onderarm en een handsteun.  Lees verder »

Beeldvormend onderzoek toont lichamelijke afwijkingen. Moet ik mij zorgen maken?

Dinsdag 14 september 2021 om 10:52

Beeldvormend onderzoek, zoals echografie, röntgenfoto of MRI, is heel goed in het aantonen van ziektes of afwijkingen. Dit door een kijkje te nemen van wat er zich onder de oppervlakte bevindt. Maar iets dat afwijkt, betekent nog niet meteen dat dit ook klachten geeft. Het is belangrijk hiervan bewust te zijn, want niet alles is wat het lijkt. Dit artikel gaat hier nader op in. Lees verder »

Hoe komen aandoeningen aan hun naam?

Vrijdag 9 juli 2021 om 13:59

Heb jij je ooit afgevraagd waar de namen van lichamelijke klachten, ziekten, afwijkingen, aandoeningen en blessures vandaan komen? Sommige namen vertellen je meteen wat het probleem is, al zijn deze vaak in het Latijn. Je moet de namen dan dus wel kunnen ontcijferen. Andere aandoeningen hebben een hele mooie naam, maar daarbij heb je nog steeds geen idee waar het over gaat. En soms zijn ze een beetje misleidend.  Lees verder »

Help, ik heb een dikke knie!

Donderdag 20 mei 2021 om 18:14

Een dikke knie, een gezwollen knie of vocht in de knie. Verschillende termen die allemaal hetzelfde betekenen. In de praktijk wordt meestal meteen het ergste gevreesd. Toch hoeft het niet altijd een ernstige blessure te zijn. We zetten hier een aantal oorzaken op een rijtje en geven tips die je kunt toepassen bij een dikke knie. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF