Fysiotherapie blog

3 manieren om lichamelijke klachten te voorkomen

Woensdag 23 november 2022 om 10:26

Iedereen heeft last van lichamelijke klachten, groot of klein. Dit kan voor vervelende situaties zorgen zoals het ziekmelden op het werk of een langere tijd uit de running zijn. Het is vanzelfsprekend belangrijk om je gezondheid op pijl te houden. Maar soms kun je door de bomen het bos niet meer zien met alle verschillende methodes om jezelf gezond te houden. Hier kun je tips vinden om lichamelijke klachten te voorkomen! Lees verder »

Wat doet kou met jouw lichaam?

Zaterdag 5 november 2022 om 10:10

Bij veel mensen gaat de thermostaat een paar graden lager dan normaal. Dat is beter voor het milieu en voor de portemonnee. Maar wat doet dit met ons lichaam? Kun je klachten krijgen door de kou of is het juist goed voor je? Lees verder »

Bewegen en oefenen, het beste medicijn bij lichamelijke klachten

Woensdag 5 oktober 2022 om 14:12

Mensen zijn gemaakt om te bewegen. Maar wat als dat niet meer gaat zoals je gewend was? Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar ook dan is bewegen vaak het beste wat je kunt doen. Het is niet voor niets zo dat een fysiotherapeut vaak oefeningen mee naar huis geeft. Lees verder »

Is krachttraining voor kinderen gezond?

Donderdag 15 september 2022 om 14:00

Krachttraining bij volwassenen kent een heleboel voordelen. Zelfs ouderen doen er goed aan om regelmatig aan krachttraining te doen. Maar als het op kinderen aankomt, dan lijkt krachttraining een taboe. Waarom is dat zo? En is dat terecht? Lees verder »

De bal van mijn voet doet pijn, wat kan dat zijn?

Vrijdag 12 augustus 2022 om 13:10

De bal van de voet is de plek in de voetzool waar de middenvoet en de tenen bij elkaar komen. Er zijn hier meer dan 50 structuren die een bron van irritatie kunnen vormen. Het gebeurt daarom regelmatig dat er een verkeerde diagnose wordt gesteld. En een verkeerde diagnose leidt vaak tot een niet optimale behandeling. Hoog tijd dus om de bal van de voet eens onder de loep te nemen om te zien welke aandoen, en hoe deze klachten te verhelpen of voorkomen zijn. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF