Fysiotherapie blog

Help, ik heb een dikke knie!

Donderdag 20 mei 2021 om 18:14

Een dikke knie, een gezwollen knie of vocht in de knie. Verschillende termen die allemaal hetzelfde betekenen. In de praktijk wordt meestal meteen het ergste gevreesd. Toch hoeft het niet altijd een ernstige blessure te zijn. We zetten hier een aantal oorzaken op een rijtje en geven tips die je kunt toepassen bij een dikke knie. Lees verder »

Hielspoor, wel of niet opereren?

Maandag 26 april 2021 om 10:24

Hielspoor is een van de meest voorkomende voetblessures in Nederland. Het is een vervelende voetklacht die veroorzaakt wordt door verkalking van de peesplaat onder de voet. Vaak is een overbelasting de oorzaak. Mensen met overgewicht of een aangeboren voetafwijking hebben een vergroot risico. Lees verder »

Koppeling Intramed met Hierhebikpijn.nl

Donderdag 15 april 2021 om 09:30

Intramed, marktleider op het gebied van software voor fysiotherapeuten, heeft een koppeling in haar software opgenomen met Hierhebikpijn.nl. De komst van de koppeling zorgt voor een efficiëntere fysiotherapeutische intake en vermindert de administratieve lasten voor fysiotherapeuten. Lees verder »

Triggerfinger, wat is daar de ‘trigger’ van?

Maandag 12 april 2021 om 13:03

Een triggerfinger, ook wel hokkende vinger, springvinger of tendovaginitis stenosans in het Latijn. Dit is een aandoening die wordt veroorzaakt door een zwelling of ontsteking in een buigpees van een van je vingers. Lees verder »

Een tenniselleboog maar nooit getennist (en andere misvattingen)

Woensdag 31 maart 2021 om 16:07

De reactie van veel mensen op het horen van de ‘diagnose’ tenniselleboog is veelzeggend: “maar ik tennis helemaal niet!” Het is dan ook een verwarrende term. In dit artikel geven we meer voorbeelden van dergelijke verwarrende termen die we in de fysiotherapie weleens langs zien komen. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF