Fysiotherapie blog

Dit helpt je zo min mogelijk last te ondervinden van incontinentie

Dinsdag 14 februari 2023 om 18:20

Men spreekt van incontinentie wanneer men gedurende de dag urine of ontlasting verliest; het lukt iemand hierbij niet dit op te houden. Vaak is incontinentie het gevolg van het niet volledig kunnen controleren van de sluitspieren. Iets wat regelmatig voorkomt bij met name senioren. Dit betekent overigens niet, dat men er op jongere leeftijd geen last van kan hebben. Het komt in de basis bij iedere leeftijdsgroep vanaf 18 jaar voor.  Lees verder »

Sporten na de griep? Doe de nek-check!

Zaterdag 28 januari 2023 om 10:21

Je bent ziek geweest en hebt ook koorts gehad. Je conditie is flink achteruit gegaan en deze wil je weer zo snel mogelijk opbouwen. Maar is het wel verstandig om direct weer te gaan sporten zo vlak na de griep of een andere infectieziekte met koorts? Lees verder »

Waarom werkt fysiotherapie niet (voor mij)?

Zondag 18 december 2022 om 14:06

Stel, de buurvrouw heeft dezelfde klachten als jij. Bij haar heeft fysiotherapie heel goed geholpen en binnen een paar behandelingen was zij weer helemaal klachtenvrij. Nu ben jij al enkele keren naar de fysiotherapeut geweest, maar lijk je er niets mee op te schieten. Hoe kan dat? Lees verder »

3 manieren om lichamelijke klachten te voorkomen

Woensdag 23 november 2022 om 10:26

Iedereen heeft last van lichamelijke klachten, groot of klein. Dit kan voor vervelende situaties zorgen zoals het ziekmelden op het werk of een langere tijd uit de running zijn. Het is vanzelfsprekend belangrijk om je gezondheid op pijl te houden. Maar soms kun je door de bomen het bos niet meer zien met alle verschillende methodes om jezelf gezond te houden. Hier kun je tips vinden om lichamelijke klachten te voorkomen! Lees verder »

Wat doet kou met jouw lichaam?

Zaterdag 5 november 2022 om 10:10

Bij veel mensen gaat de thermostaat een paar graden lager dan normaal. Dat is beter voor het milieu en voor de portemonnee. Maar wat doet dit met ons lichaam? Kun je klachten krijgen door de kou of is het juist goed voor je? Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier ยป

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF