Fysiotherapie blog

Wat is een scoliose?

Dinsdag 5 december 2017 om 16:00

Een scoliose is een aandoening van de wervelkolom waarbij er zijdelingse krommingen ontstaan. Zonder behandeling worden deze in de loop van de tijd vaak erger. Lees verder »

De weg van pijn naar de fysiotherapeut

Vrijdag 1 december 2017 om 10:33

Kamp je met vervelende rugklachten, heb je last van je nek of heb je een knieblessure? Het zijn vervelende klachten waar je zelf misschien niet veel aan kunt doen. Het liefst wil je natuurlijk dat de klachten zo snel mogelijk verholpen worden, maar welke stappen moet je ondernemen als je last hebt? Wij zetten vier belangrijke tips voor je op een rij. Lees verder »

Het verschil tussen intern en extern impingement in de schouder

Maandag 20 november 2017 om 17:00

Als we spreken over 'impingement' in de schouder, dan bedoelen we dat er structuren in de schouder ingeklemd raken. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. We onderscheiden een 'intern' en een 'extern' impingement. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is. Lees verder »

Wat zijn triggerpoints?

Donderdag 26 oktober 2017 om 14:30

Binnen de fysiotherapie spreken we steeds vaker over 'triggerpoints'. Maar wat zijn triggerpoints nu eigenlijk? Welke klachten kunnen ze veroorzaken en hoe worden ze behandeld? Lees verder »

Bechterew

Donderdag 21 september 2017 om 10:55

De Ziekte van Becherew kenmerkt zich door ontstekingen in de gewrichten van de wervelkolom en het bekken. Vanaf nu wordt de aandoening ook uitgevraagd in onze online zelftest. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier ยป

© copyright 2017 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF