Fysiotherapie blog

Verschillende soorten hoofdpijn

Dinsdag 8 augustus 2017 om 15:33

Hoofdpijn is een zeer algemeen begrip. Welke verschillende soorten hoofdpijn zijn er? Wat zijn de typische symptomen? En hoe worden de verschillende vormen van hoofdpijnen behandeld? We hebben het voor u op een rijtje gezet. Lees verder »

Fysiotherapie en de zorgverzekering

Dinsdag 11 juli 2017 om 14:34

Om voor vergoeding van fysiotherapie in aanmerking te komen heeft u normaal gesproken een aanvullende verzekering nodig. Voor sommige aandoeningen geldt echter, dat de kosten vergoed kunnen worden vanuit de basisverzekering. Lees verder »

Tenderpoints bij fibromyalgie

Donderdag 22 juni 2017 om 09:43

De diagnose fibromyalgie wordt tegenwoordig regelmatig gesteld. Dit komt omdat er de laatste jaren steeds meer aandacht voor is. Fibromyalgie staat ook bekend onder de naam 'weke delen reuma' en is een aandoening waarbij de spieren en het omliggende bindweefsel klachten geven. Lees verder »

Osteochondritis dissecans

Donderdag 15 juni 2017 om 09:47

Osteochondritis dissecans is een moeilijke term, maar betekent zoveel als het afbrokkelen van bot en kraakbeen. Vaak is het de knie waar dit plaatsvindt, maar ook andere gewrichten kunnen hiermee te maken krijgen. Lees verder »

Bult of zwelling langs de kniepees

Dinsdag 6 juni 2017 om 10:00

Hoffitis is een ontsteking van het vetlichaam van Hoffa. Dit is een vetophoping die achter en naast de kniepees ligt. Door de zwelling die bij Hoffitis ontstaat, zijn er één of twee bulten zichtbaar aan de voorkant van de knie naast de kniepees. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2017 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF

/* */