Fysiotherapie blog

De positieve gevolgen van krachttraining op pezen

Dinsdag 1 december 2020 om 12:30

Door krachttraining wordt een pees stijver. Stijf in de positieve zin van het woord. Stijve pezen brengen de kracht van de spieren beter over. Bij een peesblessure geven mensen ook vaak aan dat hun pees stijf aanvoelt, maar dat heeft een heel andere reden. Lees verder »

De positieve gevolgen van krachttraining op spieren

Maandag 23 november 2020 om 16:17

Door krachttraining nemen de spieren in omvang en kracht toe. En daarmee de (sport)prestaties ook. Als je een tijdje stopt met trainen, dan gebeurt het omgekeerde. Je spieren worden dunner en slapper. Je kunt dan niet meer zulke zware gewichten tillen of wegduwen als je gewend was. Wil je weer terug op je oude niveau komen, dan moet je weer geleidelijk aan opbouwen. Lees verder »

De positieve gevolgen van krachttraining op spieren, pezen, botten en kraakbeen

Maandag 23 november 2020 om 15:50

Veel mensen doen aan krachttraining. Hier hebben zij verschillende redenen voor. Zo traint de één om sterkere spieren te krijgen of er gespierd uit te zien. Een ander wil op die manier proberen wat af te vallen of voelt zich er gewoon beter door. Wat de reden ook is, krachttraining is goed voor je lijf. Lees verder »

Wat bepaalt de behandeltijd bij een fysiotherapeut?

Dinsdag 3 november 2020 om 09:50

Wanneer je regelmatig bij een fysiotherapeut komt, zul je ervaren dat een behandeling niet altijd even lang duurt. De ene keer is het 15-20 minuten en bij een andere behandeling of fysiotherapeut 30-45 minuten of zelfs een uur. Je vraagt je dan af, hoe kan dit? En wat is gebruikelijk? Lees verder »

Fysiotherapie tijdens de gedeeltelijke lockdown

Woensdag 14 oktober 2020 om 12:58

Ook tijdens de 'gedeeltelijke lockdown' kun je gewoon een afspraak blijven maken met de fysiotherapeut. Praktijken hebben extra maatregelen getroffen om besmetting in de praktijk zoveel mogelijk te voorkomen. Maak gebruik van de online intake van Hierhebikpijn.nl om het aantal contactmomenten zoveel mogelijk te beperken. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF