Fysiotherapie blog

Krachttraining is belangrijk voor ouderen

Vrijdag 15 april 2022 om 10:59

Bij krachttraining wordt vooral gedacht aan jongeren in de sportschool. Maar ook voor oudere mensen is krachttraining enorm belangrijk. Toch wordt dit nog weinig gedaan. Vaak komt dit door angst en/of ontwetendheid. Van zowel de ouderen, sportbegeleiders als van therapeuten. Het is wetenschappelijk aangetoond dat zware krachttraining beter werkt dan lichte krachttraining. Lees verder »

6 Feiten en fabels over de juiste houding.

Maandag 21 maart 2022 om 11:13

Over de juiste houding gaan feiten en fabels rond. Wat is nu een goede houding? Is zitten echt zo slecht als wordt beweerd? Is het verkeerd om met een bolle rug te tillen? Blijkbaar is er veel onduidelijkheid over wat het beste is om te doen. Vaak gaat dit samen met angst om rugklachten op te lopen of te verergeren. Tijd om daar duidelijkheid in te scheppen. Lees verder »

Waarom stuurt de huisarts niet sneller door naar het ziekenhuis?

Vrijdag 25 februari 2022 om 16:00

Je hebt lichamelijke klachten en gaat naar de huisarts. Deze vraagt wat er aan de hand is en doet een lichamelijk onderzoek. Je verwacht dat er aanvullend onderzoek, zoals een röntgenfoto of MRI-scan, of doorverwijzing naar een specialist nodig is. Toch krijg je hier geen verwijzing voor. Maar waarom niet? Lees verder »

Is de vorm van het schoudergewricht een foutje, of toch niet?

Zondag 20 februari 2022 om 10:09

Bij het schoudergewricht spreken we over een kop en een kom. De schouderkop heeft inderdaad een mooie bolle vorm. Maar van een bijpassende kom is geen sprake. Als je kijkt naar de verhoudingen, dan lijkt het gewricht meer een basketbal op een theeschoteltje. Deze twee passen dus niet echt in elkaar. Hoe zit dat precies? Lees verder »

35% van Nederlanders kiest aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie

Dinsdag 1 februari 2022 om 13:48

Meer dan een derde van alle Nederlanders heeft een aanvullende zorgverzekering met een dekking voor fysiotherapie. Dat blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.  Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF