Fysiotherapie blog

Zijn er speciale fysiotherapeuten voor dansers en muzikanten?

Donderdag 24 augustus 2023 om 14:10

Muziek maken of dansen. Voor de meesten is het misschien ‘slechts’ een hobby, maar anderen moeten er hun geld mee verdienen. Om te kunnen presteren moet het lichaam dus in topconditie blijven. Maar soms gaat er wel eens iets mis. Gelukkig zijn daar fysiotherapeuten voor die zich hebben gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van dansers en muzikanten. Hiermee helpen zij hen bij het verbeteren van hun prestaties, voorkomen van blessures of het behandelen ervan. Lees verder »

3 redenen voor fysio na de bevalling

Maandag 7 augustus 2023 om 12:07

Wanneer je net bevallen bent van een kind, is het van groot belang om goed voor je lichaam te zorgen. Een bevalling heeft namelijk een aanzienlijke impact op je lichaam. Het is essentieel om naar je lichaam te luisteren, vooral als je pijn of ongemak ervaart. Gelukkig zijn er medische oplossingen beschikbaar om deze problemen te verhelpen en je te helpen bij het verminderen van pijn en ongemak na de bevalling. Lees verder »

Voorkom klachten met een juiste afstelling van je sportfiets

Vrijdag 7 juli 2023 om 10:18

Fietsen is een leuke hobby of sport voor velen. Maar als je er nekpijn, rugklachten of andere problemen van krijgt, is de lol er snel vanaf. Hoe zorg je dat het plezier je niet vergaat en je pijnvrij blijft? In dit artikel bespreken we de relatie tussen lichamelijke ongemakken en de afstelling van de racefiets of mountainbike en wat je kunt doen om klachten te voorkomen of te verminderen. Lees verder »

8 manieren om blessures te verhelpen of om te voorkomen dat je ze krijgt

Vrijdag 9 juni 2023 om 11:02

Lichamelijke klachten en blessures kunnen het dagelijks leven sterk beïnvloeden. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je klachten krijgt. Of om te herstellen als je toch een keer ergens last van hebt. Hieronder vind je een aantal tips om je lichamelijke gezondheid op peil te houden en het herstel bij klachten een handje te helpen. Lees verder »

Wat is het verschil tussen biologische leeftijd en kalenderleeftijd?

Woensdag 17 mei 2023 om 10:58

Als we willen weten hoe oud iemand is, dan vragen we naar de kalenderleeftijd. Dit is de tijd die iemand heeft geleefd vanaf de geboorte. Maar er is nog een andere leeftijd, de biologische leeftijd*. De kalenderleeftijd en de biologische leeftijd komen lang niet altijd met elkaar overeen. Dit artikel legt het verschil tussen deze twee leeftijden uit. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF