Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut heeft uitgebreide kennis opgedaan op het gebied van (sport)blessures en trainingsprincipes. Deze zet hij in om klachten te voorkomen en te behandelen.

specialisaties sportfysiotherapie


Na een blessure of ziekte kan de sportfysiotherapeut er voor zorgen dat de patiënt weer fit wordt en terug kan keren op het werk of het sportveld. Dit doet hij door de kracht, conditie, coördinatie en stabiliteit van zwakkere delen van het lichaam te trainen.

Ook kun je bij de sportfysiotherapeut terecht met vragen over trainingsopbouw, alternatieve trainingen bij blessures, advies over gewichtsverlies, enzovoort. Veelvoorkomende blessures die een sportfysiotherapeut behandelt zijn schouder-, knie- en enkelklachten.

Onder begeleiding van een sportfysiotherapeut blijft de trainingsopbouw gewaarborgd zodat de sporter op een verantwoorde manier kan werken aan het herstel. Sporters die na een blessure te langzaam of te snel hun training opbouwen hebben veel baat bij een goede sportfysiotherapeut.

Waar werkt een sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut is meestal in de oefenruimte van een particuliere praktijk of op een afdeling van een ziekenhuis te vinden. Omdat de meeste sporten plaatsvinden in de open ruimte, is een sportfysiotherapeut ook regelmatig buiten of op het sportveld aan het werk.

Steeds meer sportfysiotherapeuten zijn ook verbonden aan een sportvereniging. Zowel op het gebied van preventie als het onderzoeken en behandelen van geblesseerde sporters. Een sportfysiotherapeut kan o.a. samenwerken met een sportarts of orthopeed.

Sportfysiotherapeuten zoeken

Het zoeken van een sportfysiotherapeut is vrij eenvoudig. Vul uw postcode of plaatsnaam in en zie direct waar deskunde sportfysiotherapie aangeboden wordt.


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Specialisaties

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisaties sportfysiotherapie

Afspraak sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie in de buurt

Op zoek naar een sportfysiotherapeut? Zoek dan een gekwalificeerde sportfysiotheapeut bij u in de buurt en maak direct een afspraak!

Sportfysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF