Handfysiotherapie

De hand is een veelzijdig stuk gereedschap met een ingewikkelde anatomie. Een handfysiotherapeut heeft zich door uitgebreide aanvullende scholing gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van de hand en pols.

specialisaties handfysiotherapie hand pols fysiotherapeut


Met de hand kan letterlijk en figuurlijk vanalles aan de 'hand' zijn. Denk bijvoorbeeld aan botbreuken, peesletsel, zenuwschade, artrose, overbelastingsklachten, amputaties en brandwonden.

In de behandeling van hand- en polsklachten speelt de handfysiotherapeut een belangrijke rol. Zowel als vervolgtraject na een operatie als bij klachten die niet geopereerd hoeven te worden.

Behandeling handfysiotherapie

De werkzaamheden van de handfysiotherapeut bestaan uit het behandelen van spieren, pezen, botten, gewrichten, zenuwen en de huid. Ook functionele problemen die handklachten met zich meebrengen worden binnen de handfysiotherapie behandeld.

Om de hand weer optimaal te laten functioneren kan een behandeltraject bij de handfysiotherapeut lang duren. Zeker wanneer er sprake is van uitgebreid letsel of na een operatie.

Bedoeling van handfysiotherapie is de hand weer zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Om dit te bereiken maakt de handfysiotherapeut onder andere gebruik van oefentherapie, mobiliserende technieken om de beweeglijkheid van een gewricht te verbeteren, adviezen over het gebruik van de hand of spalktherapie. Bij spalktherapie wordt een op maat gemaakte spalk gebruikt om een gewricht te ondersteunen of een beschadigde structuur te beschermen.

Een handfysiotherapeut is vaak werkzaam in een particuliere praktijk, ziekenhuis of revalidatiecentrum. Hier wordt samengewerkt met huisartsen en medisch specialisten.

Zoek een handfysiotherapeut

Vul hieronder uw postcode in om een handfysiotherapeut bij u in de buurt te vinden.


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Specialisaties

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisaties handfysiotherapie hand pols fysiotherapeut

De handfysiotherapeut

Handfysiotherapie

De handfysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van hand en pols. Via onderstaande link vindt u eenvoudig de beste handtherapeut bij u in de buurt.

Handfysiotherapeut in de buurt ยป

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF