Longfysiotherapie

Naast hart- en vaatziekten vormen longziekten ook een groot probleem. Mensen met COPD, cystic fibrosis (taaislijmziekte), astma, een doorgemaakte coronabesmetting of na een longoperatie ondervinden dagelijks klachten die de kwaliteit van leven ernstig kunnen beperken.

specialisaties longfysiotherapie copd emfyseem corona covid


Om weer grip op uw leven te krijgen is er de longfysiotherapeut er om u te helpen. Deze is opgeleid om mensen met acute of chronische longklachten te behandelen en te begeleiden en kan een waardevolle aanvulling zijn op de behandeling van uw arts. De longfysiotherapeut ziet veel patiënten met copd, astma en andere longaandoeningen.

Behandeling longfysiotherapie

Vaak is een patiënt al bij de huisarts of longarts geweest en is er aanvullend inspanningsonderzoek gedaan naar de longfunctie. De behandeling wordt hierop afgesteld en is erop gericht om het uithoudingsvermogen te verbeteren en de benauwdheid te verminderen. Hierdoor zal de kwaliteit van leven op een positieve manier beïnvloed. Dit gebeurt onder andere door middel van het trainen van kracht en conditie.

Daarnaast krijgt u eventueel ook een andere ademtechniek of ontspanningsoefeningen aangeleerd en worden bijkomende psychische problemen bespreekbaar gemaakt. Hierbij leert u om bijvoorbeeld slijm op te hoesten en uw energie over de dag te verdelen. Het is ook belangrijk dat u gezond leeft. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er gezond gegeten moeten worden, uw medicatie op tijd ingenomen moet worden en er voldoende bewegen wordt.

De behandeling kan in groepsverband of individueel plaatsvinden. Iedereen traint op zijn eigen niveau, maar in groepsverband kunnen wel ervaringen en tips uitgewisseld worden over hoe om te gaan met de gevolgen van de longaandoening.

Waar werkt een longfysiotherapeut?

De longfysiotherapeut is terug te vinden in particuliere praktijken, ziekenhuizen en revalidatiecentra. Daar werken zij samen met de longarts of huisarts.

Longfysiotherapeut zoeken

Longfysiotherapie is een specialisatie die niet in iedere praktijk te vinden is. Vul daarom hier uw postcode in om een praktijk te vinden met deskundige longfysiotherapeuten in dienst.


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Specialisaties

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisaties longfysiotherapie copd emfyseem corona covid

Longfysiotherapeuten

Longfysiotherapie

U zoekt een longfysiotherapeut? Bij u in de buurt zijn een aantal gekwalifiseerde longfysiotherapeuten gevestigd. Maak hieronder direct een afspraak!

Longfysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF