Hart- en vaatfysiotherapie

Hart- en vaatziekten vormen één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Deze aandoeningen komen vaak voor en kunnen een grote impact hebben op iemands leven en omgeving. Daarnaast is de financiële last die deze ziekten met zich meebrengen voor de maatschappij erg groot.

specialisaties hart vaatfysiotherapie


Omdat is gebleken dat, naast eventuele behandeling door een specialist, lichamelijke activiteit erg belangrijk is, is er de hart- en vaatfysiotherapeut. Deze is opgeleid om mensen die lijden aan hart- en/of vaatziekten te begeleiden en te trainen.

De hart- en vaatfysiotherapeut heeft aanvullende kennis van inspanningsfysiologie, cardiologie en psychologie opgedaan om u zo goed mogelijk te helpen om uw leven weer meer kwaliteit te geven.

Fysiotherapie voor hart en bloedvaten

Behandeling kan plaatsvinden nadat er bijvoorbeeld een hartinfarct of dotterbehandeling heeft plaatsgevonden. Maar ook kunnen mensen die een verhoogd risico lopen om hart- en vaatziekten te krijgen kunnen hier terecht om te voorkomen dat klachten ontstaan of verergeren.

Tijdens de behandeling wordt er aandacht besteed aan sport, spel en ontspanning. Bewegen met een hart- of vaataandoening kan een beetje eng zijn en dient daarom onder goede begeleiding plaats te vinden.

Daarnaast zal er ook aandacht besteed worden de risicofactoren die de ziekte beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanmeten van een actievere leefstijl, stoppen met roken, terugdringen van overgewicht en diabetes en een gezonder eetpatroon.

De behandeling wordt vaak in groepsverband gegeven zodat u samen met anderen kunt trainen en ervaringen kunt uitwisselen, maar ook individuele behandelingen zijn mogelijk.

Waar werkt een hart- en vaatfysiotherapeut?

U vindt de hart- en vaatfysiotherapeut vaak in particuliere praktijken, maar ook in ziekenhuizen of revalidatiecentra. Hier werken zij samen met cardioloog en huisarts.

Zoek een hart- en vaatfysiotherapeut

Voor behandeling van hart- en vaatgerelateerde klachten is het aan te raden een gespecialiseerde fysiotherapeut te zoeken. Vul uw postcode of plaatsnaam in voor deskundige praktijken bij u in de buurt.


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Specialisaties

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisaties hart vaatfysiotherapie

Fysiotherapie bij hart- en vaatziekten

Hart- en vaatfysiotherapeuten

Vind snel en eenvoudig een hart- en vaatfysiotherapeut die u verder kan helpen. Maak hier een afspraak bij u in de buurt.

Hart- en vaatfysiotherapeuten »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF