Bedrijfsfysiotherapie

Een bedrijfsfysiotherapeut of arbeidsfysiotherapeut zorgt ervoor dat klachten die op het werk ontstaan of op de loer liggen op de werkvloer aangepakt worden.

specialisaties fysiotherapie arbeidsfysiotherapie bedrijfsfysiotherapie werkvloer


Bedrijfsfysiotherapie (ook wel arbeidsfysiotherapie genoemd) wordt ingeschakeld om klachten te voorkomen. Dit doet de therapeut bijvoorbeeld door het geven van advies over de werkhouding, de inrichting van de werkplek en het soort werkzaamheden dat iemand uitvoert. Dit kan zowel op individuele basis als op groepsniveau plaatsvinden.

Behandeling bij een bedrijfsfysiotherapeut

Wanneer klachten reeds zijn ontstaan dan zal de bedrijfsfysiotherapeut ook helpen om deze aan te pakken. Om klachten te behandelen kan hij allerlei middelen inzetten zoals oefentherapie, advisering en mobiliserende technieken voor de gewrichten.

Het uiteindelijke doel van bedrijfsfysiotherapie is om ervoor te zorgen dat de werknemer weer op een verantwoorde manier terug aan het werk kan en het verzuim zo kort mogelijk blijft.Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de werksituatie zal een bedrijfs- of arbeidsfysiotherapeut regelmatig op de werkvloer te vinden zijn en samenwerken met de werkgever, huisarts en arbo-arts.

Zoek een bedrijfsfysiotherapeut

Niet iedere fysiotherapiepraktijk kan bedrijfsfysiotherapie aanbieden. Via onderstaande zoekfunctie vindt u snel en eenvoudig een bedrijfsfysiotherapeut bij u in de in de buurt. Vul hiervoor de postcode van uw bedrijf of organisatie in en klik op 'Zoeken'.


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Specialisaties

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisaties fysiotherapie arbeidsfysiotherapie bedrijfsfysiotherapie werkvloer

Zoekt u een bedrijfsfysiotherapeut?

Bedrijfsfysiotherapie

Vind snel en eenvoudig een bedrijfsfysiotherapeut in Nederland. Neem een kijkje in het uitgebreide overzicht en maak direct een afspraak!

Bedrijfsfysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF