Oefenprogramma Lumbale kanaalstenose
Neurogene claudicatio

Onze fysiotherapeuten hebben een programma ontwikkeld voor klachten ten gevolge van een lumbale kanaalstenose. De oefeningen bouwen geleidelijk aan op in zwaarte met de bedoeling de klachten te verminderen.

oefenprogramma lumbale kanaalstenose vernauwing rug wervelkolom

Het oefenprogramma voor lumbale kanaalstenose duurt 12 weken en bestaat uit een combinatie van oefeningen voor de beweeglijkheid, spierkracht en conditie. Hierbij krijg je professionele online begeleiding van onze fysiotherapeuten. Omdat een lumbale kanaalstenose niet te genezen is, is het verstandig de oefeningen ook na afloop van de 12 weken voort te zetten. De oefeningen voer je op jouw eigen niveau uit. Stel je vragen aan onze fysiotherapeut als je problemen ondervindt tijdens het oefenen of als je vragen hebt over je klachten.

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  Alle oefeningen zijn voorzien van duidelijke instructievideo's. Zo weet jij precies hoe je de oefeningen uit moet voeren. Ook geven we bij elke oefening aan hoe vaak je deze moet doen en waar je op moet letten tijdens de uitvoering ervan.
 • Opbouw in belasting
  De oefeningen starten relatief makkelijk en bouwen daarna geleidelijk aan op.
 • Je voortgang bijhouden
  We houden de voortgang in de gaten door af en toe je (pijn)klachten te scoren. Merk je geen vooruitgang? Neem dan contact op met onze fysiotherapeut. Die past het oefenprogramma voor je aan of geeft je adviezen om je weer op weg te helpen.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Je gaat thuis zelf met het oefenprogramma voor jouw rug- en beenklachten aan de slag. Heb je een vraag? Of ben je er niet zeker van dat je een oefening goed uitvoert? Dan staat er een fysiotherapeut voor je klaar die je vragen online beantwoord en je weer snel op verder helpt.
 • Tijdsduur
  De oefeningen nemen ongeveer 20-30 minuten per dag in beslag. Er zijn ook rustdagen in het programma verwerkt. Op die dagen hoef je niet te oefenen of kun je eventueel de rekoefeningen doen. Belangrijk is om buiten het oefenprogramma om ook lichamelijk actief te blijven.

Doel

Het oefenprogramma heeft als doel je klachten te verminderen. We adviseren om de oefeningen ook na afloop van de 12 weken te blijven doen. Door verder te blijven oefenen voorkom je toekomstige klachten.

Kosten

Om deel te nemen aan het oefenprogramma voor lumbale kanaalstenose betaal je eenmalig € 59,99 (incl. btw). Dit is inclusief de online begeleiding van onze fysiotherapeut.

Vergoedt de zorgverzekeraar de kosten?

De vergoeding voor het oefenprogramma voor lumbale kanaalstenose is afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt afgesloten. Wanneer je niet zeker weet of het programma vergoed wordt, neem dan even contact op met je zorgverzekeraar. Je kunt de kosten ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor lumbale kanaalstenose.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma lumbale kanaalstenose vernauwing rug wervelkolom
oefeningen lumbale kanaalstenose 2
oefening lumbale kanaalstenose

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF