Slijmbeursontsteking
Bursitis

Een slijmbeurs is een glibberig met vocht gevuld kussentje dat zich rond gewrichten bevindt. Wanneer een slijmbeurs ontstoken is, kan deze opzwellen en pijnlijk worden. We spreken dan van een slijmbeursontsteking.

schouder slijmbeurs 3


Een slijmbeursontsteking kan op verschillende plaatsen in het lichaam voor pijn zorgen. Zo zijn er onder andere slijmbeurzen te vinden in de heup, knie, enkel, schouder en elleboog.

De pijn ontstaat meestal wanneer er direct op de slijmbeurs gedrukt wordt. De slijmbeurs is daarnaast ook pijnlijk wanneer het gewricht waar de slijmbeurs zich bevindt in beweging komt. De beweging van het gewricht zorgt ervoor dat de slijmbeurs uitgerekt wordt of onder druk komt te staan. Een pees die over een ontstoken slijmbeurs heen glijdt zorgt ook voor een pijn.

Hieronder meer informatie over de verschillende slijmbeursontstekingen die we regelmatig tegenkomen in de fysiotherpapie.

Slijmbeursontsteking


In de medische wereld wordt een slijmbeurs ook wel bursa genoemd. Een ontsteking van de slijmbeurs noemt men bursitis.


Gerelateerde onderwerpen

Klachten

Bekijk hier alle onderwerpen.

schouder slijmbeurs 3
knie slijmbeurs

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2019 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF