Slijmbeurs

Een slijmbeurs is een soort zakje dat een klein beetje vocht bevat. Normaal gesproken zijn deze bijna onzichtbaar, maar dat verandert wanneer ze ontstoken raken.

knie slijmbeurs


Slijmbeurzen komen voor op plekken waar wrijving ontstaat. Slijmbeurzen zijn bijvoorbeeld te vinden tussen de huid en een botstuk of tussen een pees en een bot. De taak van de slijmbeurs is dus om ervoor te zorgen dat deze structuren makkelijk over elkaar heen kunnen glijden.

In het lichaam zijn vele slijmbeurzen te vinden, zoals in de heup, knie, elleboog en schouder. Voorbeelden van slijmbeurzen die direct onder de huid liggen vinden we aan de voorkant van de knie of de achterkant van de elleboog. Een slijmbeurs die de pees van het bot scheidt vinden we onder het dakje van de schouder of bij de aanhechting van de achillespees.

Slijmbeursontsteking

Wanneer een slijmbeurs ontstoken raakt, is er sprake van een slijmbeursontsteking. De slijmbeurs is pijnlijk en zwelt op. Een slijmbeursontsteking komt regelmatig voor in de knie en de schouder.

Heb je last van een slijmbeursontsteking? Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen. Maak hier direct een afspraak.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Anatomie

Bekijk hier alle onderwerpen.

knie slijmbeurs
schouder slijmbeurs bursa

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF