Aanvullende verzekering fysiotherapie

Omdat fysiotherapie vanuit de basiszorgverzekering slechts beperkt wordt vergoed, kun je ervoor kiezen jezelf aanvullend te verzekeren. Wanneer je daar niet voor kiest en je toch de hulp van een fysiotherapeut inschakelt, dan dien je zelf de rekening te betalen. Maak hierin dus een goede afweging. Bedenk hoeveel fysiotherapie mogelijk nodig is en of het rendabel is om daarvoor aanvullend verzekerd te zijn.

zorgverzekering ziektenkostenverzekering zorgverzekeraar aanvullende verzekering


In tegenstelling tot de basiszorgverzekering, geldt voor een aanvullende zorgverzekering géén eigen risico. Wel hebben zorgverzekeraars het recht om iemand voor een aanvullende verzekering te weigeren. Sommige verzekeraars vragen om een gezondheids- of medische verklaring en beslissen op basis daarvan of iemand in aanmerking komt voor een bepaalde aanvullende verzekering.

Premie

De premie die betaald moet worden, is per zorgverzekeraar verschillend en hangt af van de aanvullende verzekering die je kiest. De vergoeding die je krijgt voor fysiotherapie verschilt van enkele sessies tot een onbeperkt aantal behandelingen. Over het algemeen is het zo dat hoe uitgebreider de verzekering is, hoe duurder deze zal uitvallen. Het loont dus de moeite om verschillende aanvullende verzekeringen van diverse zorgverzekeraars naast elkaar te leggen. Kies daarbij de verzekering die het best bij jouw eigen situatie past. Mensen met een laag inkomen kunnen vaak via hun gemeente een betaalbare aanvullende verzekering afsluiten.

Natura- of restitutiepolis

Binnen de aanvullende verzekeringen onderscheiden we twee verschillende polissen: de naturapolis en de restitutiepolis. Bij de naturapolis worden kosten alleen volledig vergoed wanneer je je laat behandelen door een fysiotherapeut die een contract heeft met de betrokken verzekeraar. Wanneer je je laat behandelen door een fysiotherapeut die daarmee geen contract heeft, dan moet je de rekening vaak gedeeltelijk zelf betalen.

In het geval van een restitutiepolis kun je terecht bij elke fysiotherapeut zonder dat dit ten koste gaat van de vergoeding. Daarnaast wordt er in elke polis vermeld voor welk bedrag of welk aantal behandelingen je verzekerd bent. Houdt hier dus rekening mee tijdens het afsluiten van de polis èn bij de keuze van fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan dit voor je nakijken.

Chronische aandoening

Wanneer je een aandoening hebt die op de lijst met chronische aandoeningen staat, dan dien je de eerste 20 behandelingen zelf of vanuit de aanvullende verzekering te betalen. Vanaf de 21e behandeling vallen de kosten onder de basiszorgverzekering. Wanneer het eigen risico voor dat jaar nog niet uitgegeven is aan andere zorg, dan wordt dit eerst gebruikt alvorens de vergoeding vanuit de basiszorgverzekering start.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Zorgverzekering

Bekijk hier alle onderwerpen.

zorgverzekering ziektenkostenverzekering zorgverzekeraar aanvullende verzekering

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ┬╗

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF