Aanvullende verzekering fysiotherapie

Omdat fysiotherapie vanuit de basiszorgverzekering slechts beperkt wordt vergoed, kunt u ervoor kiezen uzelf aanvullend te verzekeren. Wanneer u daar niet voor kiest en u toch de hulp van een fysiotherapeut inschakelt, dan dient u zelf de rekening te betalen. Maak hierin dus een goede afweging. Bedenk hoeveel fysiotherapie mogelijk nodig is en of het rendabel is om daarvoor aanvullend verzekerd te zijn.


In tegenstelling tot de basiszorgverzekering, geldt voor een aanvullende zorgverzekering géén eigen risico. Wel hebben zorgverzekeraars het recht om iemand voor een aanvullende verzekering te weigeren. Sommige verzekeraars vragen om een gezondheids- of medische verklaring en beslissen op basis daarvan of iemand in aanmerking komt voor een bepaalde aanvullende verzekering.

Premie

De premie die betaald moet worden, is per zorgverzekeraar verschillend en hangt af van de aanvullende verzekering die u kiest. De vergoeding die u krijgt voor fysiotherapie verschilt van enkele sessies tot een onbeperkt aantal behandelingen. Over het algemeen is het zo dat hoe uitgebreider de verzekering is, hoe duurder deze zal uitvallen. Het loont dus de moeite om verschillende aanvullende verzekeringen van diverse zorgverzekeraars naast elkaar te leggen. Kies daarbij de verzekering die het best bij uw eigen situatie past. Mensen met een laag inkomen kunnen vaak via hun gemeente een betaalbare aanvullende verzekering afsluiten.

Natura- of restitutiepolis

Binnen de aanvullende verzekeringen onderscheiden we twee verschillende polissen: de naturapolis en de restitutiepolis. Bij de naturapolis worden kosten alleen volledig vergoed wanneer u zich laat behandelen door een fysiotherapeut die een contract heeft met de betrokken verzekeraar. Wanneer u zich laat behandelen door een fysiotherapeut die daarmee geen contract heeft, dan moet u de rekening vaak gedeeltelijk zelf betalen.

In het geval van een restitutiepolis kunt u terecht bij elke fysiotherapeut zonder dat dit ten koste gaat van de vergoeding. Daarnaast wordt er in elke polis vermeld voor welk bedrag of welk aantal behandelingen u verzekerd bent. Houdt hier dus rekening mee tijdens het afsluiten van de polis èn bij de keuze van fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan dit voor u nakijken.

Chronische aandoening

Wanneer u een aandoening heeft die op de lijst met chronische aandoeningen staat, dan dient u de eerste 20 behandelingen zelf of vanuit de aanvullende verzekering te betalen. Vanaf de 21e behandeling vallen de kosten onder de basiszorgverzekering. Wanneer het eigen risico voor dat jaar nog niet uitgegeven is aan andere zorg, dan wordt dit eerst gebruikt alvorens de vergoeding vanuit de basiszorgverzekering start.
Gerelateerde onderwerpen

Zorgverzekering

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF