Kosten van fysiotherapie

Wat een behandeling bij de fysiotherapeut kost, is afhankelijk van de manier waarop men verzekerd is en het tarief dat de fysiotherapeut hanteert.

kosten fysiotherapie


Wanneer u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft, dan worden kosten voor behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed door uw eigen zorgverzekeraar. Heeft u een aanvullende verzekering waarin bijvoorbeeld negen behandelingen of een verzekerd bedrag van 250 euro zijn opgenomen, dan dient u alles dat meer wordt verbruikt zelf te betalen. Dit uitgezonderd aandoeningen die voorkomen op de chronische lijst.

Tarieven fysiotherapie

Als u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft afgesloten, dan komen de kosten voor fysiotherapie over het algemeen voor eigen rekening. Aangezien er geen vaste tarieven binnen de fysiotherapie gelden, kan de prijs per behandeling van praktijk tot praktijk verschillen. U kunt een tarievenlijst bij uw eigen fysiotherapeut opvragen of op diens website terugvinden.

Over het algemeen liggen de kosten per fysiotherapeutische behandeling tussen de 28 en 40 euro. Wanneer u een specialistische behandeling zoals manuele therapie of bekkenfysiotherapie nodig heeft, dan ligt deze prijs meestal iets hoger tussen de 37 en 45 euro. Bedenk dus vooraf of het gunstiger is aanvullend verzekerd te zijn of de rekening zelf te betalen.

Voor hoeveel moet ik mij verzekeren?

Als het om fysiotherapie gaat, dan heeft u meestal niet genoeg aan één enkele behandeling. De kosten voor fysiotherapie kunnen dus aardig oplopen als u gedurende een bepaalde periode twee keer per week behandeling nodig heeft. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de kosten die u eventueel gaat maken als u fysiotherapie nodig heeft.

Lees ook het artikel waarom verzekeren voor fysiotherapie.
Gerelateerde onderwerpen

Zorgverzekering

Bekijk hier alle onderwerpen.

kosten fysiotherapie

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF