Kosten van fysiotherapie

Wat een behandeling bij de fysiotherapeut kost, is afhankelijk van de manier waarop je verzekerd bent en het tarief dat de fysiotherapeut hanteert.

kosten fysiotherapie


Wanneer je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt, dan worden kosten voor behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed door jouw eigen zorgverzekeraar. Heb je een aanvullende verzekering waarin bijvoorbeeld negen behandelingen zijn opgenomen, dan moet je alles wat je meer gebruikt zelf betalen. Uitgezonderd zijn aandoeningen die voorkomen op de chronische lijst.

Tarieven fysiotherapie

Als je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluit, dan komen de kosten voor fysiotherapie over het algemeen voor eigen rekening. Aangezien er geen vaste tarieven binnen de fysiotherapie gelden, kan de prijs per behandeling van praktijk tot praktijk verschillen. Je kunt een tarievenlijst bij uw eigen fysiotherapeut opvragen of op website van de praktijk terugvinden.

Over het algemeen liggen de kosten per fysiotherapeutische behandeling tussen de 28 en 45 euro. Wanneer je een specialistische behandeling zoals manuele therapie of bekkenfysiotherapie nodig hebt, dan ligt deze prijs meestal iets hoger tussen de 37 en 55 euro. Bedenk dus vooraf of het gunstiger is aanvullend verzekerd te zijn of de rekening zelf te betalen.

Voor hoeveel moet ik mij verzekeren?

Als het om fysiotherapie gaat, dan heb je meestal niet genoeg aan één enkele behandeling. De kosten voor fysiotherapie kunnen dus aardig oplopen als je gedurende een bepaalde periode twee keer per week behandeling nodig hebt. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de kosten die je eventueel gaat maken als je fysiotherapie nodig hebt.

Lees ook het artikel waarom verzekeren voor fysiotherapie.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Zorgverzekering

Bekijk hier alle onderwerpen.

kosten fysiotherapie

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF