Basisverzekering

In Nederland is iedereen wettelijk verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Dit geldt ook voor kinderen al hoeven zij hiervoor geen premie te betalen. De basiszorgverzekering dekt onder andere kosten die gemaakt worden voor ziekenhuisopname, medicatie, operatie of doktersbezoek.


Eigen risico

Voor de basiszorgverzekering hebben alle verzekerden te maken met een verplicht eigen risico. Dit dient eerst betaald te worden voordat de zorgverzekeraar de overige kosten (voor zover die binnen de basisverzekering vallen) op zich neemt. Een zorgverzekeraar is verplicht elke klant te accepteren, ongeacht zijn of haar medische geschiedenis.

Dekking voor fysiotherapie in de basisverzekering

Bij de vergoeding voor fysiotherapie uit de basisverzekering wordt een onderscheid gemaakt tussen kinderen en volwassen.

Kinderen
Wat betreft de dekking voor fysiotherapie vanuit de basiszorgverzekering, gelden voor kinderen tot 18 jaar andere regels dan voor volwassenen. Zo zijn kinderen tot 18 jaar automatisch verzekerd voor negen behandelingen per indicatie per jaar. Wanneer het nodig is, kan voor dezelfde indicatie nog eens maximaal 9 behandelingen vergoed worden. Wanneer een kind een chronische aandoening heeft waarvoor langduriger en/of intensiever fysiotherapie nodig is, dan wordt dit volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Zij hebben dus geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig.

Volwassenen
Bij mensen boven de 18 jaar wordt fysiotherapie alleen in ‘speciale’ gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Denk hierbij aan fysiotherapie tijdens opname in een ziekenhuis. In die situatie worden de kosten door de basiszorgverzekering gedekt. In geval van een aandoening die op de zogenoemde chronische lijst staat, worden fysiotherapeutische behandelingen gedeeltelijk vergoed. Namelijk vanaf de 21e behandeling.

Wilt u meer fysiotherapie vergoed krijgen dan de beperkte vergoeding die binnen de basisverzekering valt? Dan kunt u uw dekking voor fysiotherapie uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekering.
Gerelateerde onderwerpen

Zorgverzekering

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF