Chronische machtiging fysiotherapie

Het kan zijn dat u een aandoening heeft die valt onder de lijst van chronische aandoeningen. In dat geval heeft u recht op langdurige fysiotherapie die gedeeltelijk vergoed wordt vanuit de basiszorgverzekering. Het gaat hierbij om fysiotherapie die bijvoorbeeld nodig is na een heupoperatie of wanneer u een chronische longaandoening heeft.


In dat geval betaalt u de eerste 20 behandelingen zelf of worden deze vanuit uw aanvullende verzekering vergoed. Wanneer u niet voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, betaalt u dus een deel van de behandelingen zelf. De behandelingen die na de 20e behandeling nog nodig zijn, worden vanuit de basiszorgverzekering vergoed.

In veel gevallen is deze zogenaamde chronische machtiging voor de duur van één jaar. In sommige gevallen kan dit langer zijn, u krijgt van uw eigen zorgverzekeraar bericht tot wanneer deze machtiging loopt. Voor de aanvraag van een chronische machtiging is wel een verwijzing nodig van een specialist met een duidelijke diagnose erop. Om gebruik te kunnen maken van een chronische machtiging wordt altijd eerst het eigen risico aangesproken.

Hoe krijg ik een chronische machtiging voor fysiotherapie?

Een chronische machtiging voor fysiotherapie krijgt u niet zomaar. Een chronische machtiging is alleen geldig als de specialist of huisarts deze afgeeft en er een duidelijke diagnose op de verwijzing staat die terug te vinden is in de lijst met chronische aandoeningen. Staat de diagnose in de verwijzing niet op deze lijst, dan zal de zorgverzekeraar de machtiging in veel gevallen niet goedkeuren.
Gerelateerde onderwerpen

Zorgverzekering

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF