Chronische machtiging fysiotherapie

Het kan zijn dat je een aandoening hebt die valt onder de lijst met chronische aandoeningen. In dat geval heb je recht op langdurige fysiotherapie die (gedeeltelijk) vergoed wordt vanuit de basiszorgverzekering. Het gaat hier bijvoorbeeld om fysiotherapie die nodig is na een heupoperatie of bij een chronische longaandoening.


In dat geval betaal je de eerste 20 behandelingen zelf of worden deze vanuit jouw aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed. Wanneer je niet voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, betaal je dus een deel van de behandelingen zelf. De behandelingen die na de 20ste behandeling nog nodig zijn, worden vanuit de basiszorgverzekering vergoed.

In veel gevallen is deze zogenaamde chronische machtiging voor de duur van één jaar. In sommige gevallen kan dit langer zijn. Je krijgt van de zorgverzekeraar bericht tot wanneer deze machtiging loopt. Voor de aanvraag van een chronische machtiging is wel een verwijzing nodig van een medisch specialist met een duidelijke diagnose erop. Om gebruik te kunnen maken van een chronische machtiging wordt altijd eerst het eigen risico aangesproken.

Hoe krijg je een chronische machtiging voor fysiotherapie?

Een chronische machtiging voor fysiotherapie krijg je niet zomaar. Een chronische machtiging is alleen geldig als de medisch specialist of huisarts deze afgeeft en er een duidelijke diagnose op de verwijzing staat die terug te vinden is in de lijst met chronische aandoeningen. Staat de diagnose in de verwijzing niet op deze lijst, dan zal de zorgverzekeraar de machtiging in veel gevallen niet goedkeuren.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Zorgverzekering

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF