Waarom verzekeren voor fysiotherapie?

De fysiotherapeut is dé specialist in bewegen. Er wordt in Nederland dan ook regelmatig een beroep op de fysiotherapeut gedaan wanneer men last heeft van een lichamelijke aandoening of blessure. Meer dan de helft van alle verzekerden kiest voor een aanvullende verzekering om fysiotherapie te dekken.


De fysiotherapeut kan u helpen om van uw klachten af te komen en uw normale leven weer - zoveel als mogelijk - op te pakken. U heeft daarvoor geen verwijsbrief van een arts nodig. Om onverwacht hoge kosten voor fysiotherapeutische behandeling te voorkomen kunt u zich verzekeren.

U heeft de keuze om uzelf wel of niet te verzekeren voor fysiotherapie. Een basisverzekering dekt de kosten voor fysiotherapie niet, hiervoor is een aanvullende zorgverzekering nodig. Voordat u een keuze maakt om wel of geen aanvullende zorgverzekering te nemen, dient u zich een aantal zaken af te vragen.

Het is goed om na te gaan of u reguliere fysiotherapie of een specialisatie daarvan, zoals manuele therapie of bekkenfysiotherapie, nodig denkt te hebben. U kunt hierbij kijken naar de zorg die in het afgelopen jaar nodig was en inschatten of u kans heeft een bepaalde aandoening of blessure op te lopen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er een operatie op de planning staat waarna een fysiotherapeut nodig is om te revalideren. Of u sport regelmatig waardoor de hulp van een fysiotherapeut nodig kan zijn. Ook wanneer u een gezonde levensstijl heeft en in het verleden weinig gebruik heeft gemaakt van fysiotherapie, dan nog zit een ongeluk in een klein hoekje.

Fysiotherapie is helaas in de meeste gevallen niet te plannen. Vaak heeft u juist fysiotherapie nodig nadat u overwacht lichamelijke klachten ontwikkelt. Of het nu gaat om rugklachten, blessures of pijn die ontstaat na een ongeluk of val; fysiotherapie kunt u altijd nodig hebben.

Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie is aan te raden wanneer u de kosten van fysiotherapie en het eigen risico liever niet zelf betaalt. Door maandelijks een klein bedrag te betalen voor uw aanvullende verzekering, bent u er van verzekerd dat u niet op hoge kosten gejaagd wordt als u fysiotherapie nodig heeft.
Gerelateerde onderwerpen

Zorgverzekering

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF