Waarom verzekeren voor fysiotherapie?

De fysiotherapeut is dé specialist in bewegen. Er wordt in Nederland regelmatig een beroep op de fysiotherapeut gedaan wanneer men last heeft van een lichamelijke aandoening of blessure. Meer dan de helft van alle verzekerden kiest voor een aanvullende verzekering om fysiotherapie te dekken.

zorgverzekering ziektenkostenverzekering zorgverzekeraar fysiotherapie


De fysiotherapeut helpt je om van jouw klachten af te komen en het normale leven weer - zoveel als mogelijk - op te pakken. Daarvoor heb je geen verwijsbrief van een arts nodig. Om onverwacht hoge kosten voor fysiotherapeutische behandeling te voorkomen kun je je verzekeren.

Een basisverzekering dekt de kosten voor fysiotherapie meestal niet, hiervoor is een aanvullende zorgverzekering nodig. Voordat je een keuze maakt om wel of geen aanvullende zorgverzekering te nemen, moet je jezelf een aantal vragen stellen.

Het is goed om na te gaan of je reguliere fysiotherapie of een specialisatie daarvan, zoals manuele therapie of bekkenfysiotherapie, nodig denkt te hebben. Je kunt hierbij kijken naar de zorg die in het afgelopen jaar nodig was en inschatten of je kans hebt een bepaalde aandoening of blessure op te lopen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er een operatie op de planning staat waarna een fysiotherapeut nodig is om te revalideren. Of je sport regelmatig waardoor de hulp van een fysiotherapeut nodig kan zijn. Ook wanneer je een gezonde levensstijl hebt en in het verleden weinig gebruik hebt gemaakt van fysiotherapie, dan nog zit een ongeluk in een klein hoekje.

Vaak heb je juist fysiotherapie nodig nadat je onverwacht lichamelijke klachten ontwikkelt. Of het nu gaat om rugklachten, blessures of pijn die ontstaat na een ongeluk of val.

Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie is aan te raden wanneer je de kosten van fysiotherapie en het eigen risico liever niet zelf betaalt. Door maandelijks een bedrag te betalen voor de aanvullende verzekering, ben je ervan verzekerd dat je geen hoge rekeningen krijgt als je fysiotherapie nodig hebt.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Zorgverzekering

Bekijk hier alle onderwerpen.

zorgverzekering ziektenkostenverzekering zorgverzekeraar fysiotherapie

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF