Oefenprogramma Syndroom van Tietze

Het oefenprogramma voor het Syndroom van Tietze is speciaal samengesteld door onze fysiotherapeuten. De oefeningen worden in zwaarte opgebouwd en zijn bedoeld om de klachten te verminderen.

oefenprogramma syndroom van tietze ribben borstbeen

Het oefenprogramma duurt 12 weken. De oefeningen voor het syndroom van Tieze kunnen op het eigen niveau uitgevoerd worden. Je krijgt online begeleiding van een fysiotherapeut die klaar staat om eventuele vragen te beantwoorden en advies te geven.

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  Alle oefeningen worden voorgedaan middels een video instructie. Het aantal herhalingen en de duur worden voor iedere oefeningen toegelicht. Geef zelf aan hoe de oefening is gegaan.
 • Opbouw in zwaarte
  De oefeningen beginnen licht en worden zwaarder in de loop van het oefenprogramma.
 • Hou je voortgang bij
  We vragen je een pijnscore door te geven voor je klachten. Zo kan onze fysiotherapeut zien of je klachten verminderen. Geven de oefeningen nog niet het gewenste resultaat? Dan kan onze fysiotherapeut het oefenprogramma voor je aanpassen of advies geven om toch vooruitgang te boeken.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Het oefenprogramma voor het syndroom van Tietze is zo samengesteld dat je er zelfstandig mee aan de slag kunt. Heb je vragen of twijfel je of je de oefeningen wel goed uitvoert? Dan staat er online een fysiotherapeut voor je klaar die al je vragen beantwoord en je op weg helpt als het even niet lukt.
 • Tijd en duur
  De oefeningen zijn zo samengesteld dat je 5 dagen in de week ongeveer 10 tot 20 minuten bezig bent. Iedere week bevat 2 hersteldagen waarop je geen oefeningen hebt. Totaal duurt het oefenprogramma 12 weken.

Doel

Het syndroom van Tietze is niet te genezen. Het doel van het programma is om de klachten te verminderen. Na 12 weken is het wel aan te raden de oefeningen met regelmaat te blijven doen. Vandaar het advies om na de 12 weken nog 2-3 keer per week een aantal oefeningen uit te voeren. Hierin kun je zelf afwisselen of bepalen welke oefeningen voor jou het beste werken.

Kosten

De kosten voor deelname aan het oefenprogramma voor het syndroom van Tietze bedragen eenmalig € 59,99 (incl. btw). Dit is inclusief de online begeleiding van onze fysiotherapeut.

Wordt het oefenprogramma vergoed door de zorgverzekeraar?

De vergoeding voor het oefenprogramma voor het syndroom van Tietze is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Wanneer je er niet zeker van bent of het programma vergoed wordt, dan kun je hierover contact opnemen met je zorgverzekeraar. Je kunt de kosten ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor het syndroom van Tietze.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma syndroom van tietze ribben borstbeen
oefeningen syndroom van tietze overzicht
oefening syndroom van tietze

Op zoek naar een fysio?

Heb je klachten als gevolg van het syndroom van Tietze? Volg dan het speciaal ontwikkelde online oefenprogramma van onze fysiotherapeuten.

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF