Oefenprogramma Patello-femoraal pijnsyndroom
Oefeningen voor patello-femoraal pijnsyndroom

Voor iedereen die last heeft van knieklachten als gevolg van het patello-femoraal pijnsyndroom hebben onze fysiotherapeuten een oefenprogramma ontwikkeld. Gedurende het programma worden de oefeningen opgebouwd en werk je zelfstandig aan je herstel.

oefenprogramma patello femoraal pijnsyndroom knieklachten knieschijf

Tijdens de 12 weken dat het oefenprogramma voor het patello-femoraal pijnsyndroom duurt krijg je professionele online begeleiding van een fysiotherapeut. Na deze periode kun je de oefeningen natuurlijk altijd zelfstandig verder voortzetten. Je voert de oefeningen uit op je eigen niveau. Als je vragen hebt over je knieklachten of over de oefeningen, dan kun je gedurende het hele programma online contact opnemen met onze fysiotherapeut.

Inhoud oefenprogramma

  • Met professionele video's demonstreren we alle oefeningen.
  • Bij iedere oefening staat aangegeven hoe vaak of hoe lang je een oefening moet doen. Ben je klaar met de oefeningen van de dag? Geef dan met een cijfer aan hoe het ging.
  • Je krijgt online begeleiding van een fysiotherapeut gedurende het hele oefenprogramma.
  • De oefeningen beginnen relatief licht en worden naarmate de tijd vordert zwaarder/moeilijker.
  • Je voortgang is voortdurend inzichtelijk.
  • Met behulp van een (pijn)scores monitoren we jouw knieklachten nauwkeurig. Zo weten we of we op de goede weg zijn of dat de fysiotherapeut het programma bij moet stellen om het best mogelijke resultaat te behalen.
  • Je voert de oefeningen voor het patello-femoraal pijnsyndroom zelf thuis uit. Bij evenuele vragen kun je online altijd contact opnemen met de fysiotherapeut.

Tijdsduur

De oefeningen nemen ongeveer 20 minuten per dag in beslag. Ook zijn er enkele rustdagen ingepland waarop je geen oefeningen doet. De totale duur van het oefenprogramma is 12 weken. In het begin krijg je rekoefeningen die je gedurende het hele programma mag blijven doen.

Doel

Dit programma is samengesteld om knieklachten als gevolg van een patello-femoraal pijnsyndroom te verminderen. Doorgaan met oefenen na afloop van het programma juichen we toe. Kies dan de oefeningen die jij het fijnst vindt, wissel deze af en vergeet niet af en toe een rustdag te nemen.

Kosten

Starten met het oefenprogramma voor het patello-femoraal pijnsyndroom kost eenmalig € 59,99 (incl. btw). De online begeleiding van onze fysiotherapeut zit hierbij inbegrepen.

Vergoeding van het oefenprogramma door de zorgverzekeraar

Weet je niet zeker of jouw zorgverzekeraar de kosten van het oefenprogramma voor het patello-femoraal pijnsyndroom vergoedt? Kijk dan in de polisvoorwaarden of neem even contact op met jouw zorgverzekeraar.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor patello-femoraal pijnsyndroom.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma patello femoraal pijnsyndroom knieklachten knieschijf
oefeningen patello femoraal pijnsyndroom
oefening patello femoraal pijnsyndroom 2

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF