Oefeningen Iliopsoas syndroom
Oefenprogramma voor iliopsoas syndroom (iliopsoas bursitis / iliopsoas tendinitis)

Het oefenprogramma is specifiek bedoeld voor mensen die last hebben van het iliopsoas syndroom. Onze fysiotherapeuten hebben een programma gemaakt met oefeningen die geleidelijk aan uitdagender worden met de bedoeling de klachten te laten afnemen.

oefenprogramma iliopsoas syndroom

Het oefenprogramma voor het iliopsoas syndroom duurt 12 weken. Start vandaag nog met deze oefeningen die specifiek op jouw heupklachten zijn afgestemd.

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  Alle oefeningen zijn van duidelijke instructievideo's voorzien. Jij weet dus precies hoe je de oefeningen uitvoert. Ook zie je hoe vaak je een oefening moet herhalen en wat de aandachtspunten zijn.
 • Opbouw in moeilijkheid
  De oefeningen starten relatief gemakkelijk en worden, naarmate dat jij beter getraind bent, steeds zwaarder.
 • Hou je voortgang bij
  Af en toe vragen we je een pijnscore in te vullen. Zo houden we bij of je klachten verminderen. Wanneer je geen vooruitgang merkt, neem dan contact op met onze fysiotherapeut. Die past het programma dan voor je aan of geeft je advies.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Met het oefenprogramma voor het iliopsoas syndroom ga je thuis zelf aan de slag. Bij vragen over je heupklacht of over een bepaalde oefening kun je terecht bij de online fysiotherapeut. Deze helpt je weer op weg.
 • Tijdsduur
  De oefeningen nemen ongeveer 20-30 minuten per dag in beslag.

Doel

Het doel van dit oefenprogramma is om je klachten te verminderen en uiteindelijk helemaal te laten verdwijnen. Als je al binnen 12 weken van je klachten af bent, dan doe je er toch verstandig aan om het hele programma af te maken. Gebruik het programma na afloop preventief om klachten in de toekomst te voorkomen door de oefeningen regelmatig te blijven doen.

Kosten

De kosten voor deelname aan het oefenprogramma voor het iliopsoas syndroom bedragen eenmalig € 59,99 . Dit is inclusief btw en online begeleiding van de fysiotherapeut.

Vergoedt de zorgverzekeraar de kosten?

Of de zorgverzekering de kosten voor het oefenprogramma vergoedt hangt af van het zorgpakket dat je hebt afgesloten. Ben je er niet zeker van? Neem dan even contact op met je zorgverzekeraar of check de zorgpolis. Je kunt de rekening ook gewoon bij de zorgverzekeraar indienen en de beoordeling aan hen overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor het iliopsoas syndroom.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma iliopsoas syndroom
oefeningen iliopsoas syndroom
oefening iliopsoas syndroom

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF