Oefenprogramma Enkelinstabiliteit

Onze fysiotherapeuten hebben een oefenprogramma opgesteld speciaal voor mensen met enkelinstabiliteit. Naarmate het programma vordert worden de oefeningen moeilijker en zwaarder met als doel de klachten af te laten nemen.

oefenprogramma enkelinstabiliteit enkelklachten

In totaal duurt het oefenprogramma 12 weken. Je kunt vandaag nog starten met de oefeningen voor enkelinstabiliteit.

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  Alle oefeningen zijn voorzien van duidelijk demonstratievideo's. Zo weet jij dus altijd precies hoe je een oefening uitvoert. Ook het aantal herhalingen en overige aandachtspunten worden aangegeven.
 • Geleidelijke opbouw
  Het programma start met relatief eenvoudige/lichte oefeningen die in de loop van het oefenprogramma moeilijker en zwaarder worden.
 • Je voortgang bijhouden
  Gedurende het programma vragen we je op verschillende momenten om je (pijn)klachten een score te geven. Zo houden we je voortgang bij. Als het nodig is, dan past een fysiotherapeut jou programma aan of geeft je adviezen om je doelen alsnog te halen.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Het oefenprogramma voor enkelinstabiliteit voer je zelfstandig thuis uit. Heb je een vraag of probleem? Dan kun je altijd met je vragen terecht bij de online fysiotherapeut. Die helpt je dan weer snel verder.
 • Tijdsduur
  De oefeningen nemen ongeveer 20 minuten per dag in beslag. Na enkele weken zijn ook rustdagen ingepland waarop je geen oefeningen doet. Dit wordt duidelijk aangegeven in het programma. De oefeningen kun je ook in de sportschool doen.

Doel

Het doel van het oefenprogramma is om je enkel sterker te maken en je klachten te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Ook als je klachten al voor het einde van het programma zijn verdwenen is het verstandig om de 12 weken helemaal af te maken. Om klachten in de toekomst te voorkomen raden we aan om de oefeningen voor de enkel regelmatig te blijven doen.

Kosten

Deelname aan het oefenprogramma voor instabiliteit van de enkel kost je eenmalig € 59,99 (incl. btw). De online begeleiding van onze fysiotherapeut is hier bij inbegrepen.

Vergoedt de zorgverzekeraar de kosten?

Het hangt van de (aanvullende) zorgverzekering die je hebt afgesloten af of je het oefenprogramma voor enkelinstabiliteit vergoedt krijgt. Weet je niet zeker of jouw verzekering deze kosten dekt? Neem dan contact op met de zorgverzekeraar. Je kunt de kosten ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor enkelinstabiliteit.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma enkelinstabiliteit enkelklachten
oefeningen enkelinstabiliteit
oefening enkelinstabiliteit

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF