Ibuprofen

Ibuprofen is zowel een ontstekingsremmer als pijnstiller en wordt vaak gebruikt bij lichamelijke klachten waarbij sprake is van ontstekingsverschijnselen. Het onderdrukt de pijn en remt de ontsteking.

medicatie medicijnen geneesmiddelen ibuprofen nsaid


Omdat Ibuprofen niet de oorzaak van deze klachten aanpakt, is het aan te raden om ook een fysiotherapeut te raadplegen. De fysiotherapeut kan immers onderzoeken of de pijnklachten en/of ontstekingsverschijnselen binnen zijn of haar werkveld passen en zonodig een behandeling starten.

Waar wordt ibuprofen voor gebruikt?

Bij lichamelijke klachten met ontstekingsverschijnselen kan de huisarts ibuprofen voorschrijven. Voorbeelden van dit soort klachten zijn onder andere slijmbeursontstekingen, spierpijn, reumatoïde artritis, jicht, gewrichtspijn en rugpijn.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van ibuprofen?

Bij gebruik van ibuprofen zijn bijwerkingen mogelijk. Meest voorkomende bijwerkingen zijn maag- en darmklachten. Deze worden gezien bij 10 tot 30 op de 100 mensen die het medicijn gebruiken. Iets minder vaak voorkomend (bij 1 tot 10 op de 100 mensen) zijn klachten als maag- of darmzweer, vermoeidheid, hoofdpijn en draaierigheid.

Waar is ibuprofen verkrijgbaar?

Ibuprofen is, net als diclofenac en naproxen, een NSAID (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug). Ibuprofen wordt geproduceerd in verschillende doseringen, namelijk 200 milligram (mg), 400 mg, 600 mg en 1000 mg.

Doseringen tot en met 400 mg zijn vrij verkrijgbaar bij de supermarkt, drogisterij of apotheek. Doseringen vanaf 400 mg zijn alleen op recept verkrijgbaar via de huisarts. Bekende merknamen van ibuprofen zijn Advil en Nurofen.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Medicijnen

Bekijk hier alle onderwerpen.

medicatie medicijnen geneesmiddelen ibuprofen nsaid

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF