Naproxen

Naproxen wordt gebruikt als ontstekingsremmer en pijnstiller bij klachten waarbij sprake is van ontstekingsverschijnselen. Het zorgt voor onderdrukking van pijn en ontsteking.

medicatie medicijnen geneesmiddelen naproxen nsaid


Met het gebruik van naproxen is de oorzaak van de klachten niet altijd verholpen. Daarom kan het verstandig zijn om aanvullend hulp van een fysiotherapeut te raadplegen. De fysiotherapeut zal de klachten onderzoeken en, indien dit binnen zijn of haar werkveld past, een behandelplan opstellen.

Waar wordt naproxen voor gebruikt?

Bij lichamelijke klachten als reuma, gewrichtspijn, ziekte van Bechterew, hoofdpijn, jicht, artrose en spierpijn kan de huisarts ervoor kiezen om naproxen voor te schrijven.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van naproxen?

Het gebruik van naproxen kan mogelijk bijwerkingen met zich meebrengen. Bijwerkingen die regelmatig voorkomen, zijn maagklachten en darmklachten. Deze worden gezien bij 10 tot 30 op de 100 mensen. Iets minder vaak voorkomend - bij 1 tot 10 op de 100 mensen - zijn bijwerkingen als slokdarmstenose, maag- of darmzweer, oorsuizen, draaierigheid en huiduitslag.

Waar is naproxen verkrijgbaar?

Net als diclofenac en ibuprofen is naproxen een NSAID (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug). Dit betekent een niet-steroïde ontstekingsremmer. Naproxen wordt geproduceerd als zetpil en in tabletvorm in doseringen van 220 milligram (mg), 275 mg en 550 mg. Alleen voor de dosering van 550 mg is er een recept van de (huis)arts vereist, de andere doseringen zijn vrij verkrijgbaar bij drogist of apotheek. Naproxen is verkrijgbaar onder de naam Aleve en merkloos als Naproxen.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Medicijnen

Bekijk hier alle onderwerpen.

medicatie medicijnen geneesmiddelen naproxen nsaid

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF