Diclofenac

Diclofenac is een medicijn dat door huisartsen veelvuldig voorgeschreven wordt bij gewrichtspijn. Omdat dit medicijn de klachten slechts onderdrukt en niet de oplossing vormt voor het probleem, is het verstandig direct de combinatie met fysiotherapeutische behandeling te starten.

medicatie medicijnen geneesmiddelen diclofenac nsaidDiclofenac wordt gebruikt bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis, spierpijn, jicht, slijmbeursontstekingen en andere soorten van lichamelijk ongemak. Het remt de pijn en ontstekingsverschijnselen.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van diclofenac?

Net als bij andere medicijnen, is er bij diclofenac ook kans op bijwerkingen. De meest voorkomende (bij 10 tot 30 op de 100 mensen) zijn maag- en darmklachten. Iets minder vaak voorkomend (bij 1 tot 10 op de 100 mensen) zijn klachten als hoofdpijn, draaierigheid en huiduitslag.

Niet-steroïde ontstekingsremmer
Diclofenac is, net als ibuprofen en naproxen, een ontstekingsremmer en behoort tot de medicijngroep van NSAID’s (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug).

In welke doseringen is Diclofenac verkrijgbaar?

Diclofenac is er in twee verschillende doseringen, in 12,5 milligram (mg) en 25 mg.

Waar is diclofenac te koop?

Diclofenac 12,5 mg is vrij verkrijgbaar bij apotheek of drogisterij. Een hogere dosis is alleen op recept verkrijgbaar via de huisarts. Bekende producenten van diclofenac zijn onder andere Cataflam en Voltaren.

Fysiotherapie bij gewrichtspijn

Fysiotherapie is een berlangrijk onderdeel bij de behandeling van gewrichtspijn. Afhankelijk van de klachten zal de fysiotherapeut een behandeling voorstellen gericht op de beweeglijkheid van de gewrichten, afname van de pijnklachten en het versterken van spieren ter ondersteuning van de gewrichten.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Medicijnen

Bekijk hier alle onderwerpen.

medicatie medicijnen geneesmiddelen diclofenac nsaid

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF