Oefenprogramma Lage rugklachten
Oefeningen voor aspecifieke lage rugpijn en instabiliteit van de onderrug

Het oefenprogramma is bedoeld voor mensen met rugklachten in de lage rug. De aandoeningen die in aanmerking komen voor dit oefenprogramma zijn aspecifieke lage rugpijn en instabiliteit van de onderrug.

oefeningen lage rugklachten overzicht

Het oefenprogramma lage rugklachten duurt 12 weken en is samengesteld door gespecialiseerde fysiotherapeuten en kost eenmalig € 59,99 (incl. btw).

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  Iedere oefening wordt in een video voorgedaan. Er staat precies bij hoe vaak je een rugoefening moet herhalen en waar je op moet letten.
 • Opbouw in zwaarte
  De rugoefeningen beginnen heel licht en worden steeds iets zwaarder omdat je meer aankunt.
 • Hou je voortgang bij
  We vragen je regelmatig pijnscore door te geven voor je rugklachten. Zo kunnen we zien of je klachten verminderen. Zien we geen vooruitgang? Dan passen we het oefenprogramma voor je aan of kijken we wat je het beste kunt doen om toch van je klachten af te komen.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Het oefenprogramma voor lage rugklachten is zo opgesteld dat je er helemaal zelf mee aan de gang kunt. Toch kan het voorkomen dat je vragen hebt of twijfelt of je de oefeningen wel goed uitvoert. Daarom is er online een fysiotherapeut voor je beschikbaar die je vragen kan beantwoorden en je helpt als het even niet lukt.
 • Tijd en duur
  De oefeningen zijn zo samengesteld dat je elke dag ongeveer 20 minuten bezig bent. We adviseren je daarnaast ook om te wandelen. Dit kun je inpassen in je dagelijkse activiteiten zodat het je geen extra tijd hoeft te kosten.

Kosten

De kosten voor deelname aan het oefenprogramma lage rugklachten bedragen eenmalig € 59,99 (incl. btw). Dit is inclusief de online begeleiding van onze fysiotherapeut.

Wordt het oefenprogramma vergoed door de zorgverzekeraar?

De vergoeding voor het oefenprogramma lage rugklachten is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Wanneer je er niet zeker van bent of het programma vergoed wordt, dan kun je hierover contact opnemen met je zorgverzekeraar. Je kunt de kosten ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

 • Leeftijd > 16 jaar.
 • Wanneer je rugklachten zijn ontstaan na een val, dien je eerst een fysiotherapeut of huisarts je rug te laten onderzoeken alvorens deelname. Vraag in dit geval aan de specialist of je deel mag nemen aan het oefenprogramma.
 • Alleen voor aspecifieke lage rugpijn of instabiliteit van de onderrug.

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma lage rugklachten.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefeningen lage rugklachten overzicht
oefening lage rugklachten
oefeningen pijn voortgang

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF