Stabilizer

De stabilizer maakt gebruik van zogenaamde biofeedback. Dit betekent dat het apparaatje informatie geeft over iets wat op dat moment in het lichaam gebeurt. Andere voorbeelden van biofeedback zijn een hartslagmeter of myofeedbackapparaat.

behandelmethoden stabilizer apparaat


De stabilizer is een apparaat dat opvallend veel lijkt op een bloeddrukmeter. De stabilizer wordt met name gebruikt bij mensen met nek- of rugklachten en is bedoeld om de stabiliserende spieren in deze regio's te trainen.

Hoe werkt de stabilizer?

De stabilizer werkt als volgt: het kussentje wordt met een pompje opgeblazen. De druk in het kussentje is af te lezen op het metertje dat aan het pompje vastzit. De wijzer op de meter slaat uit wanneer het kussentje harder opgepompt wordt of op het kussentje gedrukt wordt.

Liggend op de rug wordt het kussentje bijvoorbeeld ter hoogte van de onderrug geplaatst. Daarna moet de patiënt enkele oefeningen of bewegingen uit te voeren. Daarbij is de opdracht om een bepaalde waarde op de drukmeter te bereiken of vast te houden. Meestal gebeurt dit met relatief weinig kracht zodat de grote omliggende spieren de taak van de stabiliserende spieren niet direct overnemen. Op deze manier is het mogelijk om bepaalde spieren bewust te trainen.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Behandelmethoden

Bekijk hier alle onderwerpen.

behandelmethoden stabilizer apparaat

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF