Behandelmethoden

Binnen de fysiotherapie zijn er vele verschillende behandelmethoden beschikbaar. Allemaal zijn ze er op gericht om klachten zo goed mogelijk te behandelen.


Fysiotherapeuten zijn breed opgeleid en tijdens die opleiding hebben zij vele verschillende manieren aangeleerd gekregen om aandoeningen te behandelen. Sommige fysiotherapeuten hebben zich nog verder gespecialiseerd en hebben op dit gebied extra kennis en vaardigheden opgedaan.

Vaak worden tijdens een behandeling meerdere behandelmethoden naast- of doorelkaar gebruikt. Denk hierbij aan een behandeling waarbij eerst getaped wordt voordat er oefeningen worden gedaan. Maar ook binnen een behandeltraject worden meerdere behandelmethoden gebruikt. Zo wordt na een nieuwe kruisband in eerste instantie veel aandacht besteed aan het terugwinnen van de beweeglijkheid met mobilisaties. In een later stadium komt de nadruk steeds meer op het actief oefenen te liggen.

De fysiotherapeut bespreekt samen met de patiënt wat de mogelijkheden zijn om het herstel te bevorderen. Soms wordt hierbij ook apparatuur gebruikt die niet elke fysiotherapeut/praktijk ter beschikking heeft. Denk hierbij aan shockwave of myofeedback. Dit is iets om rekening mee te houden bij uw keuze voor een fysiotherapiepraktijk.

Behandelmethoden


Deel dit artikel:Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF