Shockwave

Shockwave therapie maakt gebruik van een apparaat dat schokgolven produceert om een blessure heel gericht te kunnen behandelen. Doel van een shockwave behandeling is om de stofwisseling en de doorbloeding te verbeteren waardoor het lichaam makkelijker herstelt.

voet shockwave therapie


Klachten die goed behandeld kunnen worden met shockwave zijn bijvoorbeeld kalkafzettingen in de schouder, hielspoor, peesklachten en spasticiteit.

Vormen van shockwave therapie

Binnen de shockwave therapie bestaan twee verschillende vormen; de radiale en de gefocusseerde shockwave. Bij radiale shockwave worden de schokgolven over een groter oppervlak verdeeld met een lagere intensiteit. De gefocusseerde vorm werkt meer geconcentreerd en met een hogere intensiteit. Welke vorm voor de klacht het meest geschikt is, bepaalt de fysiotherapeut.

Behandeling

Voor de start van de behandeling, moet het probleem goed onderzocht worden. Dit gebeurt aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Wanneer shockwave therapie zinvol lijkt, dan wordt er wat gel op het te behandelen gebied aangebracht en wordt de behandelkop hierop gezet. De schokgolven worden toegediend terwijl de fysiotherapeut de behandelkop langzaam beweegt. Een behandeling neemt slechts 5-10 minuten in beslag en kan wel wat gevoelig zijn. Meestal is vrij snel na de behandeling verbetering van de klachten merkbaar en zijn slechts enkele behandelingen nodig.

Naast behandeling met shockwave therapie is het natuurlijk wel belangrijk om ook andere problemen die de klachten veroorzaakt hebben of in stand houden aan te pakken. Denk hierbij aan het verbeteren van de houding, het optimaliseren van de beweeglijkheid van bepaalde gewrichten en het trainen van zwakke schakels.

Vind een shockwave therapeut

Over het algemeen vind je shockwave apparaten in fysiotherapiepraktijken. Vind hier een gespecialiseerde shockwave therapeut in de buurt.


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Behandelmethoden

Bekijk hier alle onderwerpen.

voet shockwave therapie

Op zoek naar een fysio?

Shockwave
Bent u op zoek naar een praktijk waar shockwave gegeven wordt? Neem dan een kijkje in het overzicht van aangesloten praktijken.

Klik hier om een praktijk bij u in de buurt te vinden.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF