Hielspoorzooltjes

Hielspoorzooltjes zijn inlegzooltjes die gebruikt worden bij pijnklachten onder de hak. De zooltjes worden in allerlei verschillende soorten en maten gemaakt. Over het algemeen zijn ze allemaal gericht op ondersteuning van het voetgewelf en drukvermindering op de pijnlijke plek. Daarnaast bieden ze ook ondersteuning aan de enkel om overpronatie - het overmatig naar binnen kantelen van de enkel - te voorkomen.

hielspoorzooltjes voetklachten


Wat is hielspoor?

Hielspoor is een verkalking (verbening) van het hielbeen onder de voet. Deze verkalking vindt plaats ter hoogte van de aanhechting van de peesplaat, de zogenoemde fascia plantaris. Bij langdurige of te grote trekbelastingen op deze peesplaat, kan het botvlies geïrriteerd raken. Als gevolg hiervan kan het hielbeen een verkalking ontwikkelen.

Hielspoorklachten kenmerken zich door stijfheid en pijn onder de hiel bij lang lopen en staan. De ergste pijn doet zich meestal voor in de ochtend bij het opstaan.

Wat zijn de verschillende behandelmogelijkheden?

Belangrijk is om allereerst de oorzaak van hielspoor te achterhalen. Veelvoorkomende oorzaken voor hielspoorklachten zijn overgewicht, een doorgezakt voetgewelf, slecht schoeisel of een aangeboren standsafwijking van de voet.

Het is aan te raden om bij verdenking van hielspoor eerst advies in te winnen bij een podotherapeut. Deze is namelijk gespecialiseerd in voetklachten en kan beoordelen of een zeer specifieke correctie of ondersteuning van de voet nodig is en effect zal hebben.

Waar zijn hielspoorzooltjes verkrijgbaar?

De podotherapeut kan daarnaast ook van dienst zijn bij het aanmeten en verkopen van hielspoorzooltjes. Andere verkooppunten zijn onder andere via het internet, bij de apotheek of drogist en soms in sportwinkels.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Behandelmethoden

Bekijk hier alle onderwerpen.

hielspoorzooltjes voetklachten

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF