Oefeningen Buitenste enkelband letsel
Oefenprogramma voor het buitenste enkelband letsel

Een verzwikte enkel is snel opgelopen en kan voor veel (pijn)klachten zorgen. Alledaagse bezigheden worden ineens een stuk lastiger en sporten is niet meer mogelijk. Onze fysiotherapeuten hebben voor klachten als gevolg van een letsel aan de buitenste enkelband een oefenprogramma ontwikkeld. De oefeningen ondersteunen het herstel van de enkel en verkleinen de kans op terugkerende klachten.

oefeningen buitenste enkelband letsel

Het oefenprogramma voor het buitenste enkelband letsel duurt 12 weken. In die periode krijg jij professionele online begeleiding van een fysiotherapeut. Je voert de oefeningen uit in je eigen tijd en op je eigen niveau. Na afloop van het programma kun je ervoor kiezen om de oefeningen zelfstandig voort te zetten. Alle vragen die je hebt over het oefenprogramma of de enkelklachten stel je gedurende het traject aan onze fysiotherapeut.

Inhoud oefenprogramma

  • We demonstreren elke oefening met professionele video's.
  • Bij iedere oefening geven we aan hoe lang of hoe vaak je een oefening moet doen. Aan het eind vragen we je de training een cijfer te geven om aan te geven hoe het die dag ging.
  • Een fysiotherapeut begeleid je - als je daar behoefte aan hebt - tijdens het hele oefentraject online.
  • Je begint relatief makkelijk en naarmate de tijd vordert bouwt de belasting zich op.
  • Je hebt voortdurend inzicht in jouw voortgang.
  • Aan de hand van een pijnscore houden we o.a. jouw enkelpijn nauwkeurig bij. Zo weten we of de fysiotherapeut het oefenprogramma bij moet stellen om het beste resultaat te behalen.
  • Je voert het oefenprogramma voor het buitenste enkelband letsel zelf thuis uit. Met evenuele vragen kun je online altijd bij een fysiotherapeut terecht.

Tijdsduur

De oefeningen nemen in de eerste weken van het programma 2 maal 10 minuten per dag in beslag. Om het herstel van de enkelband op gang te helpen. Daarna start je met meer krachtoefeningen om de enkel sterker te maken en ben je zo'n 25 minuten per dag bezig. Vanaf dit moment zijn er ook rustdagen ingepland waarop je geen oefeningen doet. Het programma duurt in totaal 12 weken.

Doel

Het oefenprogramma is zorgvuldig samengesteld om klachten als gevolg van een buitenste enkelband letsel te verminderen. We stimuleren je vooral om door te gaan met oefenen na afloop van het programma. Zo voorkom je enkelklachten in de toekomst. Kies dan de oefeningen die jij het fijnst vindt en wissel deze af.

Kosten

Wil je starten met het oefenprogramma voor een buitenste enkelband letsel dan kost dat eenmalig € 59,99 (incl. btw). De online begeleiding van onze fysiotherapeut is hierbij inbegrepen.

Vergoeding van het oefenprogramma door de zorgverzekeraar

Ben je er niet zeker van of jouw zorgverzekeraar de kosten van het oefenprogramma voor letsel aan de buitenste enkelband vergoedt? Kijk dan in de polisvoorwaarden of neem even contact op met jouw zorgverzekeraar.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor buitenste enkelband letsel.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefeningen buitenste enkelband letsel
oefening buitenste enkelband letsel

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF