Fysiotherapie in Zaandam

Op deze pagina vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Zaandam. Op zoek naar een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysiotherapeut te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Zaandam

Zaandam is een sfeervolle stad ten noorden van Amsterdam, aan de overkant van het IJ. De rijke historie is er nog overal volop zichtbaar! Écht oude Zaanse huisjes vindt u bij de Zaanse Schans; een bekende openluchtattractie aan de oostoever van de Zaan. Hier kunt u de historische woon- en pakhuizen in typisch Zaanse stijl bewonderen. Ook in het centrum wordt volop naar die oude bouwstijl verwezen. Al zijn de Zaanse huisjes daar in sommige gevallen een combinatie van oud en nieuw design. Een prachtig gezicht waar de Zaandammers met recht trots op zijn.

Sporten in Zaandam

Een balletje trappen, een rondje rennen of baantjes zwemmen? Sporters in Zaandam kunnen terecht bij tal van sportverenigingen, sportclubs en fitnessscholen. Zo kunt u onder andere kiezen uit handbal, volleybal, basketbal, hockey, honkbal, atletiek, korfbal, roeien, waterpolo en fitness.

Tussen de wijken Kogerveld en ’t Kalf ligt recreatiegebied Jagersveld. Dit sportieve park is dé plek in Zaandam om te sporten in de buitenlucht. Maak een wandeling of fietstochtje door het recreatiegebied, ga hardlopen of neem een frisse duik in het water om baantjes te trekken. Naast zwemmen kunt u in Jagersveld ook uitstekend andere watersporten beoefenen, zoals kanoën, roeien en zeilen.

Wanneer u op het punt staat aan een (nieuwe) sport te beginnen, kan het slim zijn om te overleggen met een fysiotherapeut. Zeker als er fysieke ongemakken zijn die u lichamelijk beperken of wanneer u eerder blessures hebt gehad, is zo’n adviesgesprek een aanrader. Samen met de fysiotherapeut kunt u bepalen welke belasting uw lichaam aankan en welke sport daar het beste bij past.

Professionele fysiotherapie in Zaandam

Om het lichaam fit te houden is het goed om regelmatig te bewegen. Toch is dat in sommige gevallen makkelijker gezegd dan gedaan. Omstandigheden zoals een blessure kunnen u belemmeren om actief te bewegen of wekelijks een sport te beoefenen. Ook wanneer u lichamelijke klachten heeft door ouderdom, een ziekte of een ongeluk is bewegen niet altijd vanzelfsprekend. Gelukkig is het meestal niet nodig om het sporten volledig op te geven. Sterker nog, verantwoord sporten kan juist enorm bijdragen aan een spoedig herstel! Ga daarom voor tips en behandeling van blessures en andere lichamelijke klachten altijd naar een fysiotherapeut. Die helpt u waar mogelijk zo snel mogelijk van uw klachten af. Samen met de fysio kunt u bekijken op welke manier u het beste kunt bewegen voor een voorspoedig herstel.

Veel fysiotherapeuten bieden ook de mogelijkheid om medisch te sporten. Dat is sporten onder leiding van een fysiotherapeut. In combinatie met behandelingen als adem- en ontspanningstherapie of longfysiotherapie voelt u zich in korte tijd een stuk fitter!

Medische zorg in Zaandam

Inwoners van Zaandam kunnen voor advies, zorg en behandeling altijd terecht bij huisartsen en paramedische hulpverleners in hun eigen buurt. Heeft u specialistische hulp nodig van een arts of zorgverlener in een ziekenhuis? Dan kunt u in Zaandam een afspraak maken met een specialist in het Zaans Medisch Centrum.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Iedere fysio in Zaandam heeft zijn eigen specialisaties, zoals handtherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck, sportfysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), manuele therapie, bekkenfysiotherapie, fysiotherapie, oedeemtherapie en psychosomatische fysiotherapie. Geef bij het maken van een afspraak aan waarom u naar de fysiotherapeut wil. In Zaandam kunt u ook altijd terecht voor:

 • Zwangerschap
 • Shockwave therapie
 • Parkinson
 • Medische fitness / fysiofitness
 • Adem- en ontspanningstherapie
 • Medical taping
 • Echografie
 • Claudicatio intermittens
 • Mulligan
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
 • Dry needling
 • McKenzie

Openingstijden Zaandam

Fysiotherapiepraktijken in Zaandam zijn zes dagen per week geopend. U kunt in Zaandam bij een fysio terecht binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:30 tot 21:00.
Dinsdag:  van 07:30 tot 21:00.
Woensdag:  van 07:30 tot 21:00.
Donderdag:  van 07:30 tot 21:00.
Vrijdag:  van 07:30 tot 18:00.
Zaterdag:  van 07:30 tot 17:00.

Meer weten over zorg in Zaandam

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut bij u in de buurt? Wij tonen u graag een overzicht van fysiotherapie praktijken in Zaandam. Vul bovenaan deze pagina uw postcode in en vind direct de dichtstbijzijnde fysio.

Op de website van het Zaans Medisch Centrum vindt u meer informatie over de diverse afdelingen van dit ziekenhuis in Zaandam.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Het overzicht van deze regio is voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 12 april 2024. We hebben 3 praktijken gevonden die hier gevestigd zijn. Heeft u een praktijk in Zaandam en wilt u uw praktijk toevoegen? Dan horen we dit natuurlijk graag.

Openingstijden

De praktijken in Zaandam zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:30 tot 21:00.
Dinsdag
Van 07:30 tot 21:00.
Woensdag
Van 07:30 tot 21:00.
Donderdag
Van 07:30 tot 21:00.
Vrijdag
Van 07:30 tot 18:00.
Zaterdag
Van 07:30 tot 17:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF