Fysiotherapie in Wijchen

Hulp nodig van een fysiotherapeut? Op deze pagina geven we u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Wijchen. Vul hieronder uw postcode in en u vindt meteen een goede fysiotherapeut bij u in de buurt.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Wijchen

Het Gelderse Wijchen is een veelzijdige en verrassende plaats, die zeker niet onderdoet voor buurstad Nijmegen. Met een ligging tussen de Maas en de Waal is de trotse slogan van het stadje dan ook 'Wijchen - Centrum in tweestromenland'. Van het gezellige centrum tot de Middeleeuwse kastelen en van de volle terrassen tot de rust in het vennenlandschap; Wijchen biedt het allemaal!

Sporten in Wijchen

Bewegen is belangrijk en bij de verschillende sportverenigingen in Wijchen kunt u direct aan de slag. Er is ongetwijfeld een korfbal-, handbal-, of hockeyvereniging te vinden waar u zich met plezier bij kunt aansluiten. Liever individueel aan de slag? In de fitnessschool kunt u alleen of onder begeleiding werken aan uw conditie en spierkracht.

Voor sporten in Wijchen bent u niet alleen aangewezen op de lokale sportclubs. Ook buiten is voldoende te beleven. Sporten in de natuur is gezond! Voor een ieder die buiten sportief bezig wil zijn heeft Wijchen daarom tal van voorzieningen en evenementen. Niets zo mooi als sportend genieten van het Land van Maas en Waal en het prachtige uitzicht over polders en rivieren. Fanatieke buitensporters kunnen in recreatieplas De Berendonck zelfs zwemmen in de frisse buitenlucht. Dat geeft de uitspraak 'een frisse duik nemen' direct extra veel betekenis.

Voordat u aan een sport begint kan het raadzaam zijn met een fysiotherapeut te overleggen over de belasting voor uw lichaam. Zeker wanneer u eerder blessures hebt gehad is zo’n adviesgesprek met een fysio de moeite waard.

Professionele fysiotherapie in Wijchen

Uw lichaam fit houden begint met regelmatig bewegen. Helaas komt met sporten ook het risico op een blessure. Dit hoeft geen reden te zijn om te stoppen met sporten. Met goede begeleiding en kundig advies kunt u op een verantwoorde manier in beweging blijven. Neem hiervoor contact op met een fysiotherapeut bij u in de buurt. Met het geven van tips en het behandelen van de pijnlijke plek helpt die u zo snel mogelijk van uw klachten af.

Ook als lichamelijke klachten veroorzaakt worden door ziekte, een ongeluk of ouderdom is het verstandig om met een fysio in gesprek te gaan. Met onderzoek en behandeling kunnen klachten worden verholpen. Samen met de fysiotherapeut kunt u op zoek naar een manier waarop sporten en bewegen nog wél mogelijk zijn.

Fysiotherapie kan cruciaal zijn in uw herstel. Therapieën als oedeemtherapie, oncologische fysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie kunnen bijdragen aan een voorspoedig herstel. Fysiotherapeuten kunnen een pijnlijke plek behandelen en u leren hoe u het lichaam het beste fit kunt houden. Soms bieden enkele behandelingen al verlichting van de klachten en kunt u onder begeleiding van een fysio het bewegen weer verder opbouwen.

Medische zorg in Wijchen

Vrijwel alle inwoners van Wijchen kunnen voor medische zorg terecht bij een huisartspraktijk in eigen wijk. Zo zijn er onder andere dokterspraktijken in Valendries, Achterlo en Noord. Voor uitgebreidere zorg verwijzen zorgverleners in Wijchen naar het ziekenhuis in Nijmegen. Daar zijn tal van specialismen vertegenwoordigd die u van de nodige zorg kunnen voorzien. U kunt er ook terecht bij een fysiotherapeut om te herstellen van een aandoening, een ongeluk, een ziekte of een blessure.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysio’s in Wijchen hebben elk zo hun eigen specialisatie zoals longfysiotherapie (astma/COPD), bekkenfysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, hart- en vaatfysiotherapie, handtherapie, psychosomatische fysiotherapie, fysiotherapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie en oncologische fysiotherapie. Vergeet daarom niet om bij het eerste contact aan te geven wat uw klachten zijn. De fysiotherapie praktijk kan er dan voor zorgen dat u bij de juiste fysiotherapeut terecht komt. In Wijchen kunt u ook altijd terecht voor:

 • Medische fitness / fysiofitness
 • Adem- en ontspanningstherapie
 • Online behandeling
 • Echografie
 • Shockwave therapie
 • Medical taping
 • Dry needling
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
 • Mulligan
 • Zwangerschap
 • Claudicatio intermittens

Openingstijden Wijchen

Op vijf dagen in de week kunt u een afspraak maken met een fysiotherapeut in Wijchen. U kunt er terecht binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:00 tot 21:00.
Dinsdag:  van 07:00 tot 21:00.
Woensdag:  van 07:00 tot 21:00.
Donderdag:  van 07:00 tot 21:00.
Vrijdag:  van 07:00 tot 20:00.

Meer weten over fysiotherapie in Wijchen

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut in Wijchen? Gebruik dan het zoekformulier bovenaan deze pagina om een fysio bij u in de buurt te vinden. Wilt u meer weten over fysiotherapie in het RadboudUMC, kijk dan op de website van het ziekenhuis in Nijmegen.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Deze webpagina is op zaterdag 24 februari 2024 voor het laatst bijgewerkt. In Wijchen hebben we 3 praktijken gevonden. We streven naar een zo volledig mogelijk overzicht van de praktijken in deze regio. Mocht u nog een praktijk missen, dan horen we dit graag.

Openingstijden

De praktijken in Wijchen zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:00 tot 21:00.
Dinsdag
Van 07:00 tot 21:00.
Woensdag
Van 07:00 tot 21:00.
Donderdag
Van 07:00 tot 21:00.
Vrijdag
Van 07:00 tot 20:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF