Oefenprogramma Acuut hamstringletsel
Oefeningen voor een acute hamstring blessure

Onze fysiotherapeuten hebben een oefenprogramma opgesteld speciaal voor mensen met een acuut hamstringletsel. Naarmate het programma vordert worden de oefeningen zwaarder en uitdagender met als doel de klachten af te laten nemen.

oefenprogramma acuut hamstring letsel

In totaal duurt het oefenprogramma 12 weken. Start vandaag nog met deze oefeningen specifiek gericht op acute hamstringblessures.

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  Alle oefeningen zijn voorzien van duidelijk demonstratievideo's. Jij weet dus altijd precies hoe je een oefening uit moet voeren. Ook het aantal herhalingen en aandachtspunten worden aangegeven.
 • Geleidelijke opbouw
  Je begint met relatief makkelijke/lichte oefeningen die in de loop van het oefenprogramma in zwaarte toenemen.
 • Je voortgang bijhouden
  Tijdens evaluatiemomenten vragen we je om je (pijn)klachten een score te geven. Zo houden we je voortgang bij. Indien nodig past een fysiotherapeut jou programma aan of geeft je adviezen om je doelen te halen.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Het oefenprogramma voor een acuut hamstringletsel voer je zelf thuis uit. Als je een vraag of probleem ervaart met de oefeningen, dan kun je altijd met je vragen terecht bij de online fysiotherapeut. Die helpt je dan weer snel op weg.
 • Tijdsduur
  De oefeningen nemen ongeveer 15-30 minuten per dag in beslag. Na enkele weken zijn ook rustdagen ingepland waarop je geen oefeningen doet. Dit wordt duidelijk aangegeven in het programma. Deze oefeningen kun je ook in de sportschool doen.

Doel

Het doel van het oefenprogramma is om je klachten te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Wanneer je klachten al voor het einde van het programma zijn verdwenen, dan is het toch verstandig om de 12 weken helemaal vol te maken. Om klachten in de toekomst te voorkomen raden we aan om oefeningen voor de hamstrings met enige regelmaat te blijven doen.

Kosten

Deelname aan het oefenprogramma voor een acute hamstring blessure kost je eenmalig € 59,99 (incl. btw). Dit is inclusief de online begeleiding van onze fysiotherapeut.

Vergoedt de zorgverzekeraar de kosten?

Of je het oefenprogramma voor acute hamstringletsels vergoedt krijgt hangt af van de zorgverzekering die je hebt afgesloten. Weet je niet zeker of jouw verzekering deze kosten dekt? Neem dan contact op met de zorgverzekeraar. Je kunt de kosten ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor acuut hamstringletsel.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma acuut hamstring letsel
oefeningen acuut hamstringletsel overzicht
oefening acuut hamstringletsel 2

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF