Oefenprogramma Cervicaal houdingssyndroom
houdingsgerelateerde nekpijn

Het oefenprogramma voor het cervicaal houdingssyndroom is bedoeld voor mensen met klachten aan de nek. Dit zijn nekklachten die bijvoorbeeld ontstaan door een (verkeerde) werkhouding of een houding die men langdurig vasthoudt.

oefenprogramma cervicaal houdingssyndroom nekklachten

Het oefenprogramma houdingsgerelateerde nekklachten duurt 3 maanden en is samengesteld door gespecialiseerde fysiotherapeuten. Deelname aan het oefenprogramma kost eenmalig € 14,99 (incl. btw).

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  Van elke oefening krijg je een duidelijke video te zien. Je weet precies hoe je een oefeningen uitvoert en hoe vaak je deze moet doen.
 • Opbouw in zwaarte
  Je begint met de relatief eenvoudige basisoefeningen. Deze worden in de loop van het programma steeds uitdagender.
 • Hou je voortgang bij
  We vragen je om regelmatig je pijnklachten een cijfer te geven. Zo zien we of je klachten afnemen. Is er geen vooruitgang? Dan passen we het oefenprogramma voor je aan of kijken we wat je het beste kunt doen om toch van je klachten af te komen.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Je gaat zelfstandig met het oefenprogramma aan de slag. Heb je vragen of twijfel je over een oefening? Dan kun je altijd contact opnemen met onze fysiotherapeut. Deze beantwoordt al je vragen en helpt je weer op weg.
 • Tijdsduur
  De nekoefeningen zijn zo samengesteld dat je elke dag ongeveer 20-30 minuten bezig bent. Sommige oefeningen doe je 2x per dag. Je begint met de basisoefeningen, daarna komen daar krachtoefeningen bij. Er zijn ook enkele rustdagen ingepland waarop je geen oefeningen doet. Daarnaast is het erg belangrijk om goed te blijven letten op de (werk)houding en deze regelmatig af te wisselen of te onderbreken. Onze fysiotherapeut kan je hierbij helpen.

Kosten

Deelname aan het oefenprogramma voor het cervicaal houdingssyndroom kost eenmalig € 14,99 (incl. btw). Dit is inclusief de online begeleiding van de fysiotherapeut.

Wordt het oefenprogramma vergoed door de zorgverzekeraar?

Vergoeding voor de oefenprogramma voor nekklachten is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Indien je niet zeker weet of je verzekeraar dit (gedeeltelijk) vergoedt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Je kunt de kosten eventueel ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma cervicaal houdingssyndroom nekklachten
oefeningen cervicaal houdingssyndroom
oefening cervicaal houdingssyndroom

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF