Oefenprogramma Heupartrose

Het oefenprogramma is specifiek voor heupartrose samengesteld door onze fysiotherapeuten. De oefeningen bouwen geleidelijk aan op in zwaarte met de bedoeling de klachten te laten afnemen.

oefenprogramma heupartrose heupgewricht

Het oefenprogramma duurt 12 weken. Start vandaag nog met deze specifiek op heupartrose gerichte oefeningen.

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  De oefeningen zijn allen voorzien van duidelijke instructievideo's. Zo weet jij precies hoe je de oefeningen uitvoert. Bij elke oefening is aangegeven hoe vaak je een oefening moet doen en waar je op moet letten.
 • Opbouw in zwaarte
  De oefeningen starten relatief licht en bouwen in de loop van het oefenprogramma op.
 • Hou je voortgang bij
  We vragen je af en toe een score door te geven voor je (pijn)klachten. Op die manier houden we bij of je klachten afnemen. Merk je geen vooruitgang? Dan past een fysiotherapeut het oefenprogramma voor je aan of geeft die je adviezen om alsnog van je klachten af te komen.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Je gaat thuis zelf met het oefenprogramma voor artrose van de heup aan de slag. Heb je een vraag? Of ben je er niet zeker van dat je een oefening goed uitvoert? Dan staat er een fysiotherapeut voor je klaar die je vragen online beantwoord en je weer op weg helpt.
 • Tijdsduur
  De oefeningen nemen ongeveer 20-30 minuten per dag in beslag.

Doel

Het oefenprogramma heeft als doel je klachten te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Wanneer je klachten al binnen 12 weken zijn verdwenen, dan is het toch verstandig het hele programma af te maken. Het programma is na afloop ook preventief te gebruiken en we adviseren dan ook de oefeningen te blijven doen. Door verder te blijven oefenen voorkom je toekomstige klachten en hou je je heupen fit.

Kosten

Om deel te nemen aan het oefenprogramma voor heupartrose betaal je eenmalig € 59,99 (incl. btw). Hier is de online begeleiding van onze fysiotherapeut bij inbegrepen.

Vergoedt de zorgverzekeraar de kosten?

De vergoeding voor het oefenprogramma voor heupartrose is afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt afgesloten. Wanneer je niet zeker weet of het programma vergoed wordt, dan kun je hierover contact opnemen met je zorgverzekeraar. Je kunt de kosten ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor heupartrose.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma heupartrose heupgewricht
oefeningen heup artrose overzicht
oefening heup artrose

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF