Oefenprogramma Binnenste knieband letsel
Oefeningen voor binnenste knieband letsel

Speciaal voor een binnenste knieband letsel hebben onze fysiotherapeuten een oefenprogramma ontwikkeld dat jij kunt volgen. De oefeningen in dit oefenprogramma worden geleidelijk aan moeilijker/zwaarder en zijn bedoeld voor klachten als gevolg van een letsel van de binnenste knieband.

oefenprogramma binnenste knieband letsel

Gedurende de 12 weken dat het oefenprogramma voor een binnenste knieband letsel duurt krijg je online professionele begeleiding van een fysiotherapeut. Als het programma is afgelopen kun je ervoor kiezen om de oefeningen zelfstandig voort te zetten. Je voert de oefeningen uit op je eigen niveau. Heb je tijdens het traject vragen over je knieklachten of over het oefenprogramma, stel deze dan aan onze fysiotherapeut.

Inhoud oefenprogramma

  • De oefeningen worden gedemonstreerd met behulp van professionele video's.
  • Bij iedere oefening staat hoe lang of hoe vaak je een oefeningen moet doen. Als je klaar bent met de oefeningen, dan geef je met een cijfer aan hoe het die dag ging.
  • Tijdens het hele programma begeleidt een fysiotherapeut jou online.
  • Je begint relatief licht met oefenen, naarmate de tijd vordert bouwt de belasting zich op.
  • Je voortgang is voortdurend inzichtelijk.
  • Aan de hand van een pijnscore houden we o.a. jouw kniepijn nauwkeurig bij. Zo weten we of de fysiotherapeut het oefenprogramma bij moet stellen om het beste resultaat te behalen.
  • Het oefenprogramma voor letsel van de binnenste knieband voer je zelf thuis uit. Met evenuele vragen kun je online altijd bij een fysiotherapeut terecht.

Tijdsduur

Afhankelijk van je snelheid nemen de oefeningen ongeveer 10 tot 20 minuten per dag in beslag. Er zijn ook enkele rustdagen ingepland. Op deze dagen hoef je geen oefeningen te doen. De totale duur van het oefenprogramma is 12 weken.

Doel

Dit programma is samengesteld om de knieklachten als gevolg van een binnenste knieband letsel te verminderen. Doorgaan met oefenen na afloop van het programma is alleen maar toe te juichen. Kies dan de oefeningen die jij het fijnst vindt en wissel deze af.

Kosten

De kosten om te starten met het oefenprogramma voor een binnenste knieband letsel bedragen eenmalig € 59,99 (incl. btw). Hierbij is de online begeleiding van onze fysiotherapeut inbegrepen.

Vergoeding van het oefenprogramma door de zorgverzekeraar

Weet je niet zeker of jouw zorgverzekeraar de kosten van het oefenprogramma voor letsel aan de binnenste knieband vergoedt? Kijk dan in de polisvoorwaarden of neem even contact op met jouw zorgverzekeraar.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor binnenste knieband letsel.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma binnenste knieband letsel
oefeningen binnenste knieband letsel overzicht 2
oefening binnenste knieband letsel 2

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF