Oefenprogramma SI-gewricht
Oefeningen voor SI-klachten, pijn aan het SI-gewricht en SI-mobilisatie

Dit oefenprogramma voor SI-klachten is bedoeld voor mensen met pijn rondom het SI-gewricht. Het programma is speciaal samengesteld door onze fysiotherapeuten. De oefeningen zijn zowel gericht op het losmaken als het versterken van het SI-gewricht.

oefenprogramma si gewricht lage rugpijn

De oefeningen worden per week in zwaarte opgebouwd. Het gehele programma duurt 12 weken en is bedoeld om klachten rondom het SI-gewricht te verminderen.

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  De oefeningen voor SI-klachten worden in duidelijke video's voorgedaan. Iedere oefening bevat daarnaast extra informatie over het aantal herhalingen en belangrijke aandachtspunten.
 • Opbouw in zwaarte
  Door licht te beginnen en de oefeningen in de loop van de weken in zwaarte op te bouwen kom je steeds een stapje verder. De opbouw zorgt ervoor dat het SI-gewricht steeds beter getraind wordt.
 • Hou je voortgang bij
  Geef je pijnscore door om zo je eigen voortgang bij te houden. Als er geen vooruitgang optreedt dan passen we het oefenprogramma speciaal voor je aan of kijken we wat je het beste kunt doen om toch van je SI-klachten af te komen.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Dit oefenprogramma is geschikt om zelfstandig mee te werken. Heb je toch vragen over je SI-klachten of wil je weten of je een oefening goed uitvoert? Dan staat er online een fysiotherapeut voor je klaar die je vragen beantwoord en samen met jou aan je herstel werkt.
 • Tijd en duur
  Je bent ongeveer 20 minuten per dag bezig met de oefeningen.

Kosten

Deelname aan het oefenprogramma voor het SI-gewricht kost eenmalig € 59,99 (incl. btw). Voor dit bedrag ontvang je alle oefeningen in een overzichtelijk oefenprogramma en krijg je gedurende het hele oefenporgramma (3 maanden) online begeleiding van de fysiotherapeut. Je kunt de oefeningen opslaan voor gebruik na deze periode.
Twijfel je of dit programma bij je past? Vraag onze fysiotherapeut om advies.

Wordt het oefenprogramma vergoed door de zorgverzekeraar?

Eventuele vergoeding voor het oefenprogramma van het SI-gewricht is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Twijfel je of een vergoeding mogelijk is? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Je kunt de kosten natuurlijk ook indienen en de beoordeling van je zorgverzekeraar afwachten.

Voorwaarden voor deelname

 • Leeftijd > 16 jaar.
 • Geschikt voor SI-klachten (SI-gewricht pijn).

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma si gewricht lage rugpijn
oefeningen piriformis syndroom overzicht
oefening si gewricht

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF