Oefeningen Thoracic-outlet syndroom
TOS / schoudergordelsyndroom / neurovasculair compressie syndroom

Het oefenprogramma voor het thoracic-outlet syndroom (TOS) is samengesteld voor mensen met klachten aan de arm en hand. Dit zijn klachten die bijvoorbeeld voortkomen uit een (verkeerde) werkhouding, een houding die men langdurig vasthoudt of de lichaamsbouw. Start nu met de oefeningen om de klachten te verhelpen.

oefenprogramma thoracic outlet syndroom arm

Het oefenprogramma voor het thoracic-outlet syndroom is door gespecialiseerde fysiotherapeuten samengesteld en duurt 3 maanden.

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  Je krijgt van elke oefening een duidelijke instructievideo te zien. Zo weet je precies hoe en hoe vaak je een oefening moet doen.
 • Opbouw in zwaarte
  Het programma start met de relatief eenvoudige basisoefeningen. Daarna worden de oefeningen steeds uitdagender.
 • Hou je voortgang bij
  We vragen je om regelmatig je klachten een cijfer te geven. Zo zien we of je klachten afnemen. Gaat het niet zoals gedacht of gehoopt? Dan passen we het oefenprogramma voor je aan of kijken we wat je het beste kunt doen om toch van je klachten af te komen.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Je gaat zelfstandig met het oefenprogramma aan de slag. Als je vragen hebt of twijfelt over een bepaalde oefening, dan kun je altijd contact opnemen met onze fysiotherapeut. Die beantwoordt al je vragen en helpt je snel weer op weg.
 • Tijdsduur
  De oefeningen zijn zo samengesteld dat je zo'n 25 minuten per dag kwijt bent. Sommige oefeningen doe je 2x per dag. Je begint met oefeningen gericht op de houding. Later komen daar andere oefeningen bij of voor in de plaats. Er zijn ook een aantal dagen ingepland waarop je geen oefeningen doet, dit zijn de rustdagen. Daarnaast is het erg belangrijk om steeds goed op de (werk)houding te blijven letten en deze regelmatig af te wisselen of te onderbreken. Onze fysiotherapeut kan je hierbij helpen.

Kosten

Deelname aan het oefenprogramma voor het thoracic-outlet syndroom kost eenmalig € 59,99 (incl. btw). Hier is de online begeleiding van de fysiotherapeut bij inbegrepen.

Wordt het oefenprogramma vergoed door de zorgverzekeraar?

Vergoeding voor de oefenprogramma voor thoracic-outlet syndroom is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Indien je niet zeker weet of je verzekeraar dit (gedeeltelijk) vergoedt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Je kunt de kosten eventueel ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma thoracic outlet syndroom arm
oefeningen tos
oefening tos

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF