Sportarts

Een sportarts heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van sportgerelateerde klachten. Dit geldt zowel voor topsporters, recreanten als mensen die willen gaan sporten.

sportarts sportgeneeskunde


De sportarts kan mensen helpen die een sportblessure of (chronische) ziekte hebben, mensen die graag (na lange tijd) willen beginnen met sporten of die willen weten hoe het met de conditie gesteld is. Je kunt bij de sportarts terecht voor een sportmedische keuring waarbij gekeken wordt naar het bewegingsapparaat, hart- en longfunctie. Ook voor advies over een (hardnekkige) blessure is dit het juiste adres.

Onderzoek bij de sportarts

Om erachter te komen wat het probleem is, zal de sportarts eerst een aantal vragen stellen over de aard en het ontstaan van de klachten. Dit wordt gevolgd door een lichamelijk onderzoek met eventueel aanvullend onderzoek zoals een MRI-scan, röntgenfoto of bloedonderzoek.

Behandeling bij de sportarts

Op basis van de uitkosmt van het onderzoek wordt een behandeling gestart. Dit kan een trainingsschema zijn voor het lopen van een marathon of bepaalde adviezen en oefeningen om van een blessure af te komen.

Waar en met wie werkt een sportarts samen?

Een sportarts werkt vaak samen met een orthopeed en verwijst hiernaar als hij van mening is dat een operatie nodig is. Een cardioloog of longarts wordt ingeschakeld bij problemen met het hart of de longen. De hulp van een sportfysiotherapeut wordt ingeroepen om een blessure te behandelen. De sportarts werkt in een sportmedisch adviescentrum (SMA) of in het ziekenhuis.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Medisch specialisten

Bekijk hier alle onderwerpen.

sportarts sportgeneeskunde

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF