Oefenprogramma Cervicaal facetsyndroom
Oefeningen voor het cervicaal facetsyndroom

Voor mensen met nekklachten door een cervicaal facetsyndroom hebben onze fysiotherapeuten een speciaal oefenprogramma opgesteld. De oefeningen worden naarmate het programma vordert steeds uitdagender en hebben als doel de klachten af te laten nemen.

oefenprogramma cervicaal facetsyndroom nekklachten

Het oefenprogramma duurt in totaal 12 weken. Start vandaag nog om jouw nekklachten te verminderen.

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke videovoorbeelden
  De oefeningen zijn allemaal voorzien van duidelijk demonstratievideo's. Op die manier voer je de oefeningen altijd op de juiste manier uit. Het aantal herhalingen en overige aandachtspunten worden ook aangegeven.
 • Geleidelijke opbouw
  Het oefenprogramma begint relatief eenvoudig. In de loop van het oefenprogramma zullen de oefeningen moeilijker en zwaarder worden.
 • Je voortgang bijhouden
  Gedurende het programma vragen we je op verschillende momenten om je (pijn)klachten een score te geven. Zo houden we je voortgang bij. Als het nodig is, dan past een fysiotherapeut jouw programma aan of geeft je adviezen om je doelen alsnog te behalen.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Het oefenprogramma voor het cervicaal facetsyndroom voer je zelfstandig thuis uit. Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Overleg dan met onze online fysiotherapeut. Die helpt je snel weer verder.
 • Tijdsduur
  De oefeningen nemen ongeveer 20-25 minuten per dag in beslag. Het is belangrijk de oefeningen regelmatig gedurende de dag te herhalen en houdingen en bewegingen af te wisselen.

Doel

Het doel van het oefenprogramma is om de nek sterker en beweeglijker te maken. Je klachten nemen hierdoor af over verdwijnen zelfs helemaal. Zijn jouw nekklachten al voor het einde van het programma verdwenen? Maak dan toch de 12 weken helemaal af. Om klachten in de toekomst te voorkomen raden we aan om de oefeningen voor de nek regelmatig te blijven doen.

Kosten

Deelname aan het oefenprogramma voor nekklachten als gevolg van het lumbaal facetsyndroom kost je eenmalig € 59,99 (incl. btw). De online begeleiding van onze fysiotherapeut is hier bij inbegrepen.

Vergoedt de zorgverzekeraar de kosten?

Het hangt van jouw (aanvullende) zorgverzekering af of je het oefenprogramma vergoedt krijgt. Wanneer je niet zeker weet of jouw verzekering deze kosten dekt, neem dan contact op met de zorgverzekeraar. Je kunt de kosten ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor het cervicaal facetsyndroom.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma cervicaal facetsyndroom nekklachten
oefeningen cervicaal facetsyndroom
oefening cervicaal facetsyndroom

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF