Oefenprogramma Ziekte van Bechterew
Oefeningen voor de ziekte van Bechterew

De oefenprogramma's zijn samengesteld door fysiotherapeuten voor mensen met de ziekte van Bechterew. We maken een onderscheid in programma's voor de ziekte in een beginstadium, een gevorderd stadium en een krachtprogramma. De bedoeling van de programma's is om het beloop van de ziekte af te remmen en de klachten te verminderen of beperken.

oefenprogramma ziekte van bechterew spondylitis ankylopoetica rugklachten

De oefenprogramma's voor de ziekte van Bechterew duren allemaal 12 weken en zijn samengesteld door gespecialiseerde fysiotherapeuten. De kosten bedragen eenmalig € 59,99 (incl. btw). Tijdens deze periode krijg je professionele online begeleiding van een fysiotherapeut. Daar kun je met al jouw vragen terecht en die kan ook het programma aanpassen als dat nodig is.

Keuze tussen verschillende programma's

We hebben drie verschillende programma's ontwikkeld. Welke past het beste bij jou?

 • Oefenprogramma ziekte van Bechterew beginstadium
  Bevindt de ziekte zich nog in het beginstadium? Dan licht de nadruk vooral op het beweeglijk houden van de gewrichten.
 • Oefenprogramma ziekte van Bechterew kracht
  Wil je meer spierversterkende oefeningen? Kies dan voor het krachtprogramma.
 • Oefenprogramma ziekte van Bechterew gevorderd stadium
  Het programma voor mensen met de ziekte van Bechterew in een meer gevorderd stadium is bedoeld om verdere achteruitgang te voorkomen of af te remmen.


Overleg eventueel eerst met onze fysiotherapeut. Het is mogelijk om binnen 2 weken van programma te wisselen als het gekozen programma niet het juiste blijkt te zijn.

Inhoud oefenprogramma

 • Professionele demonstratievideo's van alle oefeningen.
 • Iedere oefening is voorzien van duidelijke instructies. Ook het aantal herhalingen of de duur van een oefening staat aangegeven.
 • Een online fysiotherapeut begeleidt jou gedurende het hele programma.
 • De belasting en moeilijkheidsgraad bouwen geleidelijk op.
 • Jouw voortgang houd je continu bij.
 • In vragenlijsten vragen we je o.a. om jouw (pijn)klachten te scoren. Zo houden we bij hoe het met de klachten gaat. De fysiotherapeut past het programma aan of helpt je op een andere manier als de oefeningen nog niet zorgen voor klachtenvermindering.
 • Je gaat thuis met het oefenprogramma voor de ziekte van Bechterew aan de slag.

Tijdsduur

De oefeningen voor de ziekte van Bechterew nemen ongeveer 10 tot 20 minuten per dag in beslag. Afhankelijk van het gekozen programma zitten daar meer of minder oefeningen in voor de houding, beweeglijkheid en spierkracht van de wervelkolom en aangrenzende spieren en gewrichten. Er staan soms ook rustdagen ingepland. Deze dag doe je geen oefeningen. Het oefenprogramma duurt in totaal 12 weken.

Doel

De programma's zijn opgesteld om de (pijn)klachten die gepaard gaan met de ziekte van Bechterew te verminderen en verdere achteruitgang af te remmen. Omdat dit een aandoening is die niet verdwijnt is het goed om na afloop van het programma door te gaan met oefenen. Kies de oefeningen die voor jou het beste werken, wissel deze af en blijf regelmatig oefenen.

Kosten

De kosten voor deelname aan het oefenprogramma voor Bechterewe bedragen eenmalig € 59,99 (incl. btw). De online begeleiding van onze fysiotherapeut is hierbij inbegrepen.

Vergoeding van het oefenprogramma door de zorgverzekeraar

De polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering bepalen of je in aanmerking komt voor vergoeding van het oefenprogramma. Neem contact op met je zorgverzekeraar om het zeker te weten. Je kunt de kosten ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor de ziekte van Bechterew.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Maak een keuze:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma ziekte van bechterew spondylitis ankylopoetica rugklachten
oefeningen ziekte van bechterew 3
oefening ziekte van bechterew

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF