Oefenprogramma Intern impingement
Oefeningen voor intern impingement / internal impginement / posterior impingement

Het oefenprogramma voor het intern impingement van de schouder, ook wel posterior impingement, genoemd, is met zorg samengesteld door onze fysiotherapeuten. De oefeningen worden geleidelijk aan opgebouwd en zijn bedoeld om de schouderklachten af te laten nemen.

oefenprogramma intern impingement schouderklachten

Elastische oefenband gratis thuisgestuurd

Het oefenprogramma duurt 3 maanden en is inclusief gratis oefenelastiek. Deze krijg je gratis thuisgestuurd en helpt je bij de krachtoefeningen. Het oefenprogramma duurt 12 weken. De oefeningen voor het intern impingement voer je op jouw eigen niveau uit. Een fysiotherapeut staat voor je klaar om je online te begeleiden. Deze is er om jouw eventuele vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven.

Inhoud oefenprogramma

 • Duidelijke instructievideo's
  Alle oefeningen zijn voorzien van een duidelijke instructievideo. Daarnaast staat bij elke oefening aangegeven hoe vaak of hoe lang je een oefening moet doen.
 • Opbouw in moeilijkheid
  De oefeningen beginnen licht en gemakkelijk en worden zwaarder en moeilijker naarmate het oefenprogramma vordert.
 • Hou je voortgang bij
  We vragen je regelmatig om een pijnscore te geven voor je schouderklachten. Zo kan onze fysiotherapeut zien of het de goede kant op gaat met jouw klachten. Geven de oefeningen nog niet het gewenste resultaat? Dan kan onze fysiotherapeut het oefenprogramma voor je aanpassen of verdere tips en adviezen geven om toch vooruitgang te boeken.
 • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut
  Het oefenprogramma voor het intern impingement is zo samengesteld dat je er zelfstandig mee aan de slag kunt. Heb je vragen of twijfel je of je de oefeningen wel goed uitvoert? Dan staat er online een fysiotherapeut voor je klaar die al je vragen beantwoord en je op weg helpt als dat nodig is.
 • Tijd en duur
  Per dag ben je ongeveer 20-30 minuten bezig met de oefeningen. Het totale oefenprogramma duurt 12 weken.

Doel

Het doel van het programma is om de klachten te verminderen of zelfs geheel te laten verdwijnen. We raden je sterk aan om na 12 weken de oefeningen met enige regelmaat te blijven doen. Hierin kun je zelf afwisselen of bepalen welke oefeningen voor jou het beste werken.

Kosten

De kosten voor deelname aan het oefenprogramma voor het intern impingement van de schouder bedragen eenmalig € 59,99 (incl. btw). Dit is inclusief de online begeleiding van onze fysiotherapeut en de oefenelastiek die we naar je toesturen.

Wordt het oefenprogramma vergoed door de zorgverzekeraar?

De vergoeding voor het oefenprogramma voor het intern impingement is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Wanneer je er niet zeker van bent of het programma vergoed wordt, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar. Je kunt de kosten ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor het intern impingement van de schouder.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma intern impingement schouderklachten
oefeningen intern impingement
oefening intern impingement

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF