Complementaire geneeskunde

Geneeswijzen als acupunctuur, homeopathie en de orthomoleculaire geneeskunde vallen onder de 'complementaire geneeskunde'. De complementaire geneeskunde heeft vaak een andere benadering van lichamelijke klachten dan we kennen van de reguliere geneeskunde die toegepast wordt door huisartsen, fysiotherapeuten en specialisten.


Het uitgangspunt van de reguliere geneeskunde is dat de zorg gebaseerd is op wetenschappelijk bewijs. Bij de complementaire geneeskunde is hier vaak geen (of in mindere mate) sprake van. Soms is de scheidslijn tussen de reguliere en de complementaire geneeskunde erg dun. Er zijn namelijk ook artsen en therapeuten uit de reguliere geneeskunde die complementaire geneeskunde toepassen.

De complementaire geneeskunde is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde. Toch kan het soms als ondersteuning dienen bij de behandeling van lichamelijke klachten. Het is aan te raden dit altijd in overleg met de huisarts of specialist te doen.

Complementaire geneeskunde


Deel dit artikel:Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF