Oefenprogramma Bekkeninstabiliteit
Oefeningen voor bekkeninstabiliteit

Onze fysiotherapeuten hebben voor bekkeninstabiliteit een speciaal oefenprogramma ontwikkeld en dat kun jij nu volgen. In dit programma bouwen de oefeningen geleidelijk aan op in moelijkheidsgraad en zijn bedoeld voor klachten die voortkomen uit een bekkeninstabiliteit.

oefenprogramma bekkeninstabiliteit bekkenklachten

Tijdens het 12 weken durende oefenprogramma voor bekkeninstabiliteit krijg je professionele online begeleiding van een fysiotherapeut. Deze oefeningen kun je na afloop van het programma uiteraard zelf voortzetten. De oefeningen voer je uit op je eigen niveau. Met al je vragen over je bekkenklachten en je oefenprogramma kun je bij onze fysiotherapeut terecht.

Inhoud oefenprogramma

  • Professionele demonstratievideo's van de oefeningen.
  • Iedere oefening is voorzien van instructies met het aantal herhalingen of de tijdsduur van een oefening. Aan het einde van een oefening geef je met een cijfer aan hoe het ging.
  • Gedurende het programma wordt je online begeleid door een fysiotherapeut.
  • De oefeningen beginnen relatief licht waarna je de belasting geleidelijk opbouwt.
  • Je voortgang houdt je continu bij.
  • In vragenlijsten vragen we je o.a. om jouw bekkenpijn te scoren. Zo houden we bij hoe het met de klachten gaat. De fysiotherapeut past het programma aan of helpt je op een andere manier als de oefeningen nog niet zorgen voor klachtenvermindering.
  • Je gaat thuis met het oefenprogramma voor bekkeninstabiliteit aan de slag. Met je vragen kun je online altijd bij een fysiotherapeut terecht.

Tijdsduur

De oefeningen voor bekkeninstabiliteit nemen ongeveer 10 tot 20 minuten per dag in beslag. Er staan soms ook rustdagen ingepland. Deze dag doe je geen oefeningen. Het oefenprogramma duurt in totaal 12 weken.

Doel

Dit programma is opgesteld om de bekkenklachten als gevolg van instabiliteit te verminderen. Het is goed als je door gaat met de oefeningen nadat het programma is afgelopen. Kies de oefeningen die voor jou het beste werken en wissel deze af.

Kosten

De kosten voor deelname aan het oefenprogramma voor bekkeninstabiliteit bedragen eenmalig € 59,99 (incl. btw). De online begeleiding van onze fysiotherapeut is hierbij inbegrepen.

Vergoeding van het oefenprogramma door de zorgverzekeraar

De polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering bepalen of je in aanmerking komt voor vergoeding van het oefenprogramma voor bekkeninstabiliteit. Neem contact op met je zorgverzekeraar om het zeker te weten. Je kunt de kosten ook indienen en de beoordeling aan je zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor bekkeninstabiliteit.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma bekkeninstabiliteit bekkenklachten
oefeningen bekkeninstabiliteit overzicht 2
oefening bekkeninstabiliteit 2

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF