Oefeningen voor de schouder

Tijdens het sporten of werken belasten we de schouders vaak erg zwaar. Hierdoor ontstaan soms klachten die de dagelijkse activiteiten erg lastig kunnen maken.Vaak helpt het om oefeningen te doen die de schouderspieren en pezen trainen.

Klachten van de schouder

Bovenhandse activiteiten zoals werp- en racketsporten of het schilderen van het plafond leiden regelmatig tot schouderklachten. Maar ook langdurig achter een bureau zitten of steeds dezelfde beweging maken met de arm kan ervoor zorgen dat de schouder pijn gaat doen. Zelfs slapen kan dan een probleem worden. Er is dan sprake van een overbelasting van de schouder. Sommige spieren werken te hard en anderen doen juist te weinig. Kortom, de balans is weg. Met de juiste oefeningen breng je deze balans weer terug.

Start nu met oefeningen voor de schouder

Onze fysiotherapeuten hebben oefenprogramma's gemaakt voor verschillende schouderklachten. De oefeningen starten licht en gemakkelijk en worden steeds wat zwaarder en moeilijker. Op die manier wordt de schouder sterker en stabieler. Hierdoor verminderen de klachten en de pijn. Zo neem jij de controle over jouw schouderklachten en breng je de schouder weer terug in conditie. Je voert de oefeningen zelfstandig uit aan de hand van professionele instructievideo's.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de schouder vind je hieronder. Weet je nog niet goed voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt? Doe dan eerst de zelfcheck.

Oefeningen schouder


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF