Oefeningen voor de onderarm

Klachten aan de onderarm komen meestal voort uit de spieren. De verhoogde spanning in de spieren zorgt voor grotere trekkrachten aan pezen en aanhechtingen of prikkelt de zenuwen van de onderarm. Met de juiste oefeningen kun jij deze klachten verminderen.

Klachten aan de onderarm

De spieren van de onderarm zitten vast aan de elleboog en/of de hand. Pijnklachten stralen daarom regelmatig naar boven of naar beneden uit. Overbelasting van de onderarmspieren door werk of hobby is vaak de oorzaak van klachten. Door rust nemen de klachten tijdelijk af, maar dit maakt de onderarm juist zwakker. Met de juiste ofeningen verminderen de klachten en verhoog je de belastbaarheid van de spieren en pezen. De kans dat klachten terugkeren neemt hierdoor af.

Start nu met oefeningen voor de onderarm

Jij kunt vandaag nog starten met een oefenprogramma voor de onderarm. De oefeningen zijn door onze fysiotherapeuten speciaal voor jouw klachten geselecteerd. Alle oefeningen zijn voorzien van duidelijke demonstratievideo's. Zo weet jij precies wat je moet doen en werk jij zelfstandig aan jouw herstel.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de onderarm vind je hieronder. Doe eerst de zelfcheck als je nog niet goed weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt.

Oefeningen onderarm


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF