Oefeningen voor het onderbeen

In het onderbeen bevinden zich de spieren die de enkel en voet bewegen. Zij zijn dus erg belangrijk bij het lopen. Meestal ontstaan klachten aan het onderbeen door een sportblessure. Oefeningen om het been sterker te maken zijn dan de beste manier om weer van de klachten af te komen.


Klachten van het onderbeen

Een goede conditie van de onderbeenspieren is van groot belang om goed te kunnen functioneren en om blessures te voorkomen. Als je een spier- of peesblessure het opgelopen, dan moet je het onderbeen gaan trainen. Die doe je met oefeningen die de spieren en pezen weer sterker maken. Dit verkleint ook direct de kans dat de klachten weer terugkeren.

Start nu met oefeningen voor het onderbeen

Voor verschillende klachten aan het onderbeen hebben onze fysiotherapeuten oefenprogramma's gemaakt. Met deze oefeningen werk jij thuis zelfstandig aan jouw herstel. De oefeningen beginnen relatief licht en gemakkelijk en worden steeds wat zwaarder en moeilijker. Je doet de oefeningen thuis en in jouw eigen tijd. De professionele instructievideo's laten jou precies zien wat je moet doen.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor het onderbeen vind je hieronder. Doe eerst de zelfcheck als je nog niet goed weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt.

Oefeningen onderbeen


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF